fbpx

B. Skroče: Proračun ograničen, a zahtjevi ostali isti

Neizvjesna budućnost i dalje je KK Zadar, proračun je ograničen a Nadzorni odbor kluba oteže s potpisivanjem četiri igrača čiji su ugovori ponuđeni Skroči i treneru Nazoru.

Na ljetnom odmoru još su uvijek su igrači prve momčadi košarkaškog kluba Zadar. Kada počinju pripreme, gdje će biti odrađene i koliko je susreta u planu za odigrati u tom razdoblju do početka sezone pitali smo sportskog direktora Branka Skroču.

“Trener Nazor i ja dogovorili smo se da počnemo s pripremama 12. kolovoza, sve pripreme bit će odrađene u Zadru. Što se tiče pripremnih ogleda za sada imama četiri utakmice dogovorene s ruskim klubovima, dvije u Biogradu te dvije na Višnjiku dok ćemo nastojati još dogovoriti barem tri, četiri. Imamo dosta vremena za dobro se uigrati i vjerujem da ćemo to i učiniti an najbolji mogući način“.

Pitanje je s kojom će momčadi Zadar krenuti u natjecanje u ABA ligi. Za sada se govori samo o odlascima, prvi su redove napustili Travis i Morović a njihovim putem vrlo skoro mogli bi i Delaš, Kaštropil te ostali.

„Tako je, imamo jedino potvrdu da naš kapetan Ivanov želi nastaviti suradnju. S drugima smo razgovarali, međutim, velika većina ih želi otići zbog dugovanja iz posljednje sezone, ali i one prije“.

Kada će na red doći i pojačanja, najveći konkurenti Cedevita i Cibona gotovo su već zaključili liste odlazaka i dolazaka.

„Dobili smo prijedlog četiri ugovora igrača koji su nam zanimljivih, koliko ja znam Nadzorni odbor nije prihvatio niti jedan do sada tako da ne znam što će biti s tim. Više pojedinosti trebalo bi se znati sljedećih dana“.

Što možemo očekivati od Zadra sljedeće sezone.

„Ako počnemo ligu svjesni smo da će sezona biti turbulentna. Proračun je ograničen a zahtjevi isti, pa Vi sada procijenite koliko i što će moći Zadar učiniti“.

Koliko će Zadar biti konkurentan ostalima u ABA ligi saznat ćemo na otvaranju nove sezone 5. listopada kada će momčad Ante Nazora u dvorani Krešimira Ćosića ugostiti mađarski Szolnoki.

Izvor: HRT Zadar