fbpx

Bazen suvereno do pobjede

Nastupilo je ukupno 15 momčadi koje su nokaut natjecanjem tražile prolaz u daljni krug. Na kraju se najuspješnijom pokazala momčad Bazena koja je do pobjedničkog postolja došla nanizavši četiri pobjede

Vaterpolo viktorija kako bi se najkraće mogao opisati sport koji su Zadrani mogli po prvi put gledati uživo u poslijepodnevnim satima petka dobio je više nego prolaznu ocjenu. Zabavni program u organizaciji Red Bulla te onaj sportski koji se odvijao u moru kod gata na zadarskoj Rivi privukao je mnoge znatiželjnike, prolaznike, ali i mnoge one kojima je sport i vaterpolo općenito pri srcu. Nije im problem bio ni što su pravila bila relativno nepoznata te znatno drukčija od onih u pravom vaterpolu, no nakon nekoliko odgledanih utakmica sve je bilo jasno. Nakon tri kornera slijedio je peterac, isključeni igrači su se za kaznu morali rasplivavati tek do dva metra udaljenog graničnika terena, a golman je branio i za jedne i za druge. Pjenilo se itekako more u nešto više od četiri sata zgusnutog programa, a zadovoljstvo sudionicima nije mogla pokvariti ni tramontana koja je pojačavala te rashladila more kako se bližilo finale.

Nastupilo je ukupno 15 momčadi koje su nokaut natjecanjem tražile prolaz u daljni krug. Na kraju se najuspješnijom pokazala momčad Bazena koja je do pobjedničkog postolja došla nanizavši četiri pobjede. Naravno, najteža je bila ona finalna protiv Idasse koju su uspjeli slomiti u posljednje dvije minute susreta nakon što je mirisalo na remi, 7:7. No, od remija nije bilo ništa, jer su momci s bazena ubacili u brzinu više i sa tri ekspresna gola odnijeli zasluženu pobjedu. Ipak poraženi finalist Idassa nije imala veliki razlog za tugu zbog činjenice da su kao i pobjednici zaslužili prvu nagradu zadarskog turnira, odlazak na finale koje se 13. srpnja održava u Dubrovniku. Tamo je ulog sigurno veći, jer najboljima se smiješi i odlazak na F1 Veliku nagradu Mađarske.

Izvor: Zadarski list