fbpx

Branitelji i ekolozi na zajedničkom zadatku

Više od 15 kubika otpada, zaostalog od Domovinskog rata, koji se posljednjih nekoliko mjeseci skupljao i pripremao za transport, jučer je zauvijek otišlo s Velebita. U »Velikoj eko akciji«, koju je organizirao dnevnik 24 sata, sudjelovali su Udruga ratnih pripadnika ATJ Lučko ’90, članovi GSS-a, Planinarsko društvo Paklenica, Nacionalni park Paklenica, ministri Fred Matić i Mihael Zmajlović, koji su na 1383 metra nadmorske visine i 32 stupnja Celzijeva proveli neobičan radni dan.

– Kao ministar branitelja mogu samo biti ponosan na svoje momke koji su aktivni sudionici ove akcije, kao što su prije 20 godina na istome mjestu branili Hrvatsku. Oni primjerom pokazuju kako se voli domovina. Ova priroda mora biti sačuvana kako bismo je našim potomcima ostavili, ako već ne bolju, onda barem jednaku kao što smo je mi dobili u naslijeđe, naglasio je Matić i dodao da će branitelji i ubuduće sudjelovati u sličnim akcijama, pogotovo ako bude riječ o nepristupačnim terenima kao što je ovaj na Vlaškom gradu.

Ekološkom akcijom podno Svetog brda na Velebitu, kako je naglasio ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović, želi se pokazati i kako prikupljanje otpada nije pitanje samo jednog resora i jednog ministarstva.

 Izvor: Zadarski list