fbpx

Britanski pjevač Zadrane digao na ples

Dobro raspoloženi Simon Marlowe Zadranima i njihovim gostima predstavio je novije i starije, domaće i svjetske evergreene i hitove u aranžmanima u maniri zlatnog doba swinga

Nakon nastupa na ljetnoj pozornici na Bundeku i na Gradskom trgu u Rovinju, Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića i uz sve prepoznatljiviji vokal Simona Marlowa, u sklopu svoje ljetne turneje u srijedu navečer je nastupio na Poljani Šime Budinića u Zadru. Dobro raspoloženi Simon Marlowe Zadranima i njihovim gostima predstavio je novije i starije, domaće i svjetske evergreene i hitove u aranžmanima u maniri zlatnog doba swinga. Koncert je započeo pjesmom Come Fly With Me, nakon čega su se nizali hitovi poput Take the ‘A’ Train, Beyond the Sea, Crazy Little Thing Called Love, Prolazi sve, Još samo večeras, Strangers In the Night, New York, New York… Dobra atmosfera s Poljane Šime Budinića brzo se prenijela gradom, zbog čega je iz minute u minutu na koncertu bilo sve više slušatelja, od kojih su neki na poziv Simona Marlowa i zaplesali.

Suradnja s Leonardom Bernsteinom

Pjevač Simon Marlow rođen je u Oxfordu, u Velikoj Britaniji, gdje je studirao povijest umjetnosti. Dolaskom u London studirao je izvedbene umjetnosti na sveučilištu Middlesex i glumu na Lee Strasburg Instituteu. Angažmani u produkcijama mjuzikla West Side Story otvorili su mu vrata West Enda i suradnji s Leonardom Bernsteinom. Ubrzo je ostvario uloge u mjuziklima Cats i Starlight Express Andrewa Lloyda Webbera. Godine 1989. doselio je u Hamburg gdje je nastupao u njemačkim produkcijama mjuzikla Cats i Phantom of the Opera, a sudjelovao je i u predstavama engleskog govornog područja u teatru Stray: Into the Woods, Closer than Ever, Jaques Brel Is Alive And Well And Living In Paris, Orphans i The Diviners. Godine 1995. surađivao je s uglednom koreografkinjom Arlene Phillips u showu Broadway Dusseldorf kojim je otvoreno kazalište Capitol Theater u Dusseldorfu.

Dirigent Saša Nestorović

Surađivao je s brojnim orkestrima, među ostalima uz Passedena Roof Orchestra i The Cologne Big Band te Berlin´s Capital Dance Orchestra čiji je bio stalni član i uz koji je ostvario suradnje s poznatim njemačkim pjevačicama poput Nine Hagen, Katje Riemann, Jeanette Biedermann i Barbare Schöneberger. Autor je projekta The Man and the Music, glazbene biografije Franka Sinatre koju je do sad izveo u Zitadelleu u Berlinu i hamburškom English Theateru.

Koncertom je ravnao Saša Nestorović, dobitnik brojnih nagrada kao što su nagrada Hrvatskog društva glazbenih umjetnika Darko Lukić, Nagrada festivala Splitsko ljeto Judita i dr. Od 1989. godine stalni je član Zagrebačkog kvarteta saksofona, s kojim nastupa diljem Europe i SAD-a.

Izvor: Zadarski list