fbpx

BRUTALNA TUČNJAVA NA ZADARSKOJ TRŽNICI Vlasnici štanda napali oca i sina: Htjeli su poštovati zakon i izdavati fiskalne račune

Dvojica vlasnika štanda na zadarskoj tržnici jutros u 8,45 sati napali su oca i sina, također prodavače, a neslužbeno se doznaje da je povod tučnjavi bila fiskalizacija jer su se dvojica prodavača odlučila poštovati Zakon i izdavati fiskalne račune.

Kako je potvrđeno u zadarskoj policiji, otac i sin lakše su ozlijeđeni te nisu zatražili liječničku pomoć. Policija traga za napadačima.

Za jutros, kada je stupila na snagu fiskalizacija i za tržnice na otvorenome, bio je najavljen štrajk prodavača na zadarskoj tržnici, a nakon kratkog dogovora prodavači su ipak odlučili prosvjedovati sutra.

Nezadovoljni takvim načinom naplate, zadarski prodavači na zelenoj tržnici sutra će na pola sata zatvoriti štandove.

“Zbog uvjeta i načina rada, na tržnici i ribarnici fiskalizaciju je nemoguće provoditi te traže da svoje obveze plaćaju paušalno. Od mjerodavnih tražimo da se fiskalizacija za tržnice na otvorenome drukčije regulira”, istaknuo je pravnik SSSH Vedran Uranija, dodajući kako će sutra u 10 sati svi prodavači na pola sata zatvoriti štandove kao znak upozorenja svim mjerodavnima da se fiskalizacija mora drukčije regulirati.

“Nitko ne bježi od poreza, ali da to bude u formi paušala. Kad to imaju Austrijanci već 50 godina, zašto ne bismo i mi, a oni funkcioniraju savršeno, oni su nam uzor”, rekao je Uranija.

Izvor: Jutarnji list