fbpx

Brzi preokret za tri boda

Početno ispitivanje snaga nije dugo trajalo. Nakon pet-šest minuta oprezne igre s obje strane, Osijek je poveo. Marko Dugandžić je kroz gužvu gurnuo loptu do Lulića na nekih sedam-osam metara od zadarskog gola. Ovaj je pucao, Gluić obranio, ali se lopta odbila opet do Lulića, koji je iz drugog pokušaja pospremio iza leđa zadarskog vratara. U 11. minuti Šorša je s desne strane ubacio, a viši od zadarskih braniča bio je Dugandžić. Njegov udarac glavom nije bio precizan, no i ova je akcija pokazala dekoncentriranost Zadrana. Ipak, vrlo brzo su uvidjeli da takvim pristupom neće daleko pa su krenuli malo ambicioznije prema naprijed. Ivančić je petom lijepo dodao do Begonje na petnaestak metara od gola, ali je njegov udarac blokirala gostujuća obrana.

Terkeš izjednačio

Izjednačenje je stiglo u 14. minuti. Jerbić je iznudio prekršaj na 25 metara od osječkih vratiju po sredini igrališta. Izvođenja slobodnjaka prihvatio se Želimir Terkeš, koji je izvrsno pogodio uz desnu vratnicu nemoćnog Mikulića.

Zadar je potpuno preuzeo kontrolu, a posebno je opasan po desnoj strani bio Šime Gržan. U 18. minuti je predriblao protivnika, ušao u šesnaesterac i opalio preko gola, a dvije minute kasnije asistirao za vodstvo „plavih”. Opet je odlično probio desni bok i ubacio prizemnu loptu na koju je prvi uklizao Luka Begonja i gurnuo ju iza protivničkog vratara.

I onda se situacija primirila. Osječani su bili pod šokom od preokreta, a Zadranima je savršeno odgovarala nešto mirnija igra na sredini terena. Do kraja prvog poluvremena nije se događalo ništa vrijedno spomena, tek jedan dalekometni pokušaj Šorše koji je završio preko gola u 35., dvije minute nakon kratkog prekida kako bi se igrači osvježili.

Ivančić zapečatio

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Lulić se našao u dobroj prilici. Ušao je nekoliko metara u kazneni prostor s lijeve strane, ali je njegov udarac Gluić odbio u korner. Osijek je nastavio napadati i u dvije minute Dugandžić se našao u dvije situacije iz kojih je mogao svojoj momčadi donijeti izjednačenje. Posebno opasno po Gluićev gol bilo je u 58. minuti kada je nakon loše obrambene reakcije domaćih Šorša ubacio s desne strane, a Dugandžić iz poluvoleja sa desetak metara pucao preko gola.

Zadar je brzo izašao iz bloka i nakon nekoliko pokušaja Vasilja po lijevoj strani u 65. minuti domaći su povećali vodstvo. Nakon ubačaja Vasilja činilo se da je vratar Mikulić prvi na loptu, no pritrčao je Ivančić i varkom izabcio Mikulića i ušetao se s loptom u mrežu. Do kraja utakmice vratari nisu imali mnogo posla i Zadar je došao do prvih bodova.

ZADAR – OSIJEK 3:1

ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 1.000. Sudac: Bruno Marić (Daruvar) 6,5. Pomoćnici: Igor Krmar i Dario Vrabec (oba Zagreb). Strijelci: 0:1 Lulić (7′), 1:1 Terkeš (14′), 2:1 Begonja (20′), 3:1 Ivančić. Žuti kartoni: Ivančić (Zadar); Novaković (Osijek). Crveni karton: Mandić (86′).

ZADAR: Gluić 6, Prahić 6,5, Con 6, Ikić 6,5, Vasilj 6,5, Surać 6,5 (od 82′ Grgurović -), Jerbić 6 (od 74′ Muić -), Begonja 7, Gržan 7, Ivančić 7, Terkeš 7 (od 76′ Sarić -). Trener: Ferdo Milin.

OSIJEK: Mikulić 5, Pavić 5, Lukić 5 (od 63′ M. Mišić 5), Dugandžić 5, Barišić 5 (od 63′ Mandić 5), Novaković 5, Škorić 5, Šorša 5,5, Lulić 6 (od 81′ Pongračić -), J. Mišić 5, Ugarković 5. Trener: Tomislav Steinbrückner.

Izvor: Zadarski list