fbpx

Burčul prijavljen za pokušaj ubojstva

SDP-ov vijećnik u Općini Galovac Nikola Burčul (35), koji je u srijedu metalnom palicom brutalno pretukao načelnika Općine Marina Gulana (HDZ), neko će se vrijeme »hladiti« iza zidina zadarskog istražnog centra. Odlučio je tako sudac istrage Županijskog suda u Zadru koji je jučer poslijepodne ispitao galovačkog esdepeovca prijavljenog zbog pokušaja ubojstva, ali i oštećenja tuđe pokretne stvari.

Pritvor u trajanju do 30 dana odredio mu je na zahtjev tužiteljstva, a sve kako on ne bi sa slobode utjecao na svjedoke ovog bešćutnog čina koji su jučer među prvima javno osudile Burčulove stranačke kolege. – Nikoli Burčulu nije mjesto u SDP-u, a niti onima koji ga podržavaju.

SDP-ovci traže isključenje Burčula iz stranke

U ovom slučaju nije potrebno čekati da institucije odrade svoj posao. Osuđujem ovaj čin bez obzira na to koji mu je povod kao i svaku drugu vrstu nasilja – oštro je prokomentirala incident u Galovcu esdepeova tajnica Omerka Šarić Frantin dodajući kako se nada da će oni koji to trebaju učiniti reagirati i zatražiti Burčulovo isključenje iz stranke. Iako tu osobu nije imenovala, očito je kako su njezine riječi bile upućene Renati Sabljar Dračevac, predsjednici županijskog SDP-a koja je dan ranije izjavila da ona nije nadležna za pokretanje stegovnog postupka protiv Burčula, a osim toga da bi trebalo pričekati institucije da odrade svoje. No u takvom mišljenju Šarić Frantin nije usamljena, a kako između županijskog i gradskog odbora SDP-a već duže frcaju varnice ovaj incident bi po mišljenju mnogih mogao biti povod za oštriji obračun unutar stranke i odmjeravanje snaga u pridobivanju potpore iz Zagreba.

U nizu reakcija na ovaj brutalni čin pažnju je plijenio komentar koji je na svojim facebook stranicama ispisao mladi SDP-ov gradski vijećnik Erol Gaši, nakon što je nazvao Gulana i izrazio mu svoje duboko žaljenje zbog svega što je doživio, ujedno se ogradivši od postupka stranačkog kolege. Gaši je napisao:

– Razlog zbog kojega sam prije nekoliko godina ušao u SDP bio je, između ostaloga, što sam oduvijek tu stranku smatrao najčasnijom strankom u Hrvatskoj, a tako mislim i danas… Ipak, pod krinkom širenja i otvaranja novih organizacija u SDP su ušli i neki ljudi koji tu nikako ne pripadaju, zbog čega mi je jako žao i protiv čega ću se uvijek boriti… Danas se zbog takvih osoba crvenim od srama, a načelniku Galovca Marinu Gulanu želim brz oporavak i nadam se kako se tako nešto više nikad neće ponoviti… Isto tako, uvjeren sam kako će napadač završiti tamo gdje mu je i mjesto i kako njegovo članstvo u SDP-u ovim činom doživotno prestaje! Još jednom, danas se crvenim od srama, ali… to SDP-ovac NIJE!!!

Gulan još ne može govoriti

Burčul je u srijedu navečer nedaleko mjesnoga nogometnog igrališta ugledao Gulana te ga započeo vrijeđati i prijetiti mu, a nakon što je Gulan sjeo u svoju opel vectru krenuo ga je naganjati kombijem. U nekoliko navrata zabio se u njegov automobil, prepriječio mu prolaz, a onda ga krenuo mlatiti metalnom palicom. Jednim udarcem polomio mu je nosnu kost, a sljedećim prst na ruci dok je Gulan pokušavao zaštititi glavu. Od daljnjeg ozlijeđivanja, a možda i onog najgoreg, Gulan se spasio poprskavši napadača suzavcem.

No, svakako će se više o incidentu znati kad se oglasi Marin Gulan, a kako je najavio, učinit će to čim prije bude mogao.

Izvor: Zadarski list