fbpx

Četvoro kupaca za dvije trećine cijene žele na bubnju kupiti vilu u Bibinjama

Iako su se na dražbi Općinskog sud u Zadru jučer pojavila tri potencijalna kupca pet milijuna kuna vrijedne vile u prvom redu do mora u Bibinjama, Ante Kolovrat (66), počasni konzul Namibije u Hrvatskoj ni jučer nije uspio dobiti traženih 3,4 milijuna kuna. Toliko on, naime, potražuje od svoje bivše supruge Višnje Marije Kolovrat (69), inače uspješne poduzetnice iz Samoborskih Novaka. Riječ je o drugom ovršnom ročištu na kojem je zbog namirenja duga na prodaju ponuđena vrijedna vila u vlasništvu Kolovratove bivše supruge Višnje Marije koja je silno bogatstvo stekla u pogonu za proizvodnju umjetnog cvijeća “Verbena-Raubar” i “Višnjin cvijet”, a vlasnica je i glasovite Crne kuće na Srebrnjaku 94 u Zagrebu oko koje bivši supružnici pred zagrebačkim sudovima vode drugi spor.

Nakon što je u zapisnik unio sve nazočne u sudnici Ovršnog odjela Općinskog suda u Zadru, među kojima i tri zainteresirana kupca, sudski svjetnik Denis Klarendić odgodio je jučerašnje ročište zbog proceduralnih razloga.

– Pred početak ročišta zaprimio sam zahtjev za mojim izuzećem s ovog predmeta, a izuzeće je zatraženo i za sutkinju Dubravku Novaković. Podnesak je predao odvjetnik Miše Papić koji u ovom slučaju zastupa ovršenicu – pojasnio je Klarendić napomenuvši kako o opravdanosti zahtjeva odlučuje predsjednik Općinskog suda, no kako je sutkinja Novaković odsutna, odmah je bilo jasno kako će jučerašnje dražbeno ročište biti odgođeno pa usprkos i prigovoru Kolovratova odvjetnika koji je ujedno svog klijenta prijavio i kao zainteresiranog kupca.

Vila od 130 kvadrata s 884 četvorna metra okućnice, procijenjena na 4,9 milijuna kuna na prvoj se dražbi nudila za 660 tisuća eura, no zainteresiranih nije bilo pa je dražba proglašena neuspjelom. Cijena vile spuštena je na dvije trećine procijenjene cijene što je jučer u sudnicu privuklo Roka Vencija Keru zastupanog po Marini Skorić, Ivku Pavlović Perić i Milana Pavlovića zastupane po Miji Kladariću te Stadel Dijanu s odvjetnicom Ivanom Raspović. Također, u sudnici se pojavila i Jadranka Matešić Belfranin, vlasnica agencije za nekretnine Adria mare koja je dražbeno ročište iskoristila za poslovnu ponudu trojici zainteresiranih kupaca no pokazalo se kako su i oni posrednici u prodaji, odnosno zastupnici pravih kupaca koji su na taj način prikrili svoj identitet.

Slijedeće ročište očekuje se s početkom jeseni.

Izvor: Zadarski list