fbpx

Crvenoj luci udahnut novi život

Ružno pače biogradskog turizma nakon višegodišnjeg odrastanja postalo je bijeli labud, za ne prepoznati. Riječ je o hotelskom naselju Crvena luka, smještenom uz kristalno čisto more u uvali okruženoj borovima, oduvijek poznatoj kao biseru Biogradske rivijere i centra Jadrana.

– Službeno otvaranje Hotelskog naselja Crvena luka je predviđeno za tjedan dana, prvog dana kolovoza, rekao nam je Orhan Lujinović, voditelj marketinga i odnosa s javnošću.

Prirodne ljepote i moderno naselje za odmor rijetko će koga ostaviti ravnodušnim. Prirodni raj na zemlji nalazi se u Crvenoj luci, tek nekoliko kilometara istočnije od Biograda.

– Zapošljavamo 70 radnika, stalno zaposlenih 10, dok je sezonskih radnika 60.

Smještaj je organiziran u novoizgrađenom hotelu, apartmanima i vilama, a kategorizacija je četiri zvjezdice.

– Luksuzni smještaj dizajniran je u najboljoj talijanskoj tradiciji, uvažavajući lokalne elemente i autohtonost, odlučan je Lujinović.

Vlasnici su talijanski industrijalci iz Modene, Pier Paolo Prodi i Luigi Prodi. Talijanski vlasnici su prije šest godina dobili dvadesetogodišnju koncesiju za tu plažu.

– Kapacitet je oko 534 kreveta u 165 smještajnih jedinica. U luksuznim vilama bit će 82 ležaja, a u hotelsko-apartmanskom dijelu preostalih 452 kreveta, nabraja Lujinović.

Obnova turističkog naselja Crvena luka, procijenjena na 20 milijuna eura, započela je u rujnu 2010. godine i gotovo da su sasvim završeni predviđeni radovi u ovoj fazi izgradnje.

Izvor: ZL