fbpx

Gibo razvalio Ledanu!

U sklopu turneje kojom promovira najnoviji album „20th century man”, u Ledana lounge baru u petak koncert je održao Gibonni. U „društvu” sedmeročlanog benda, na stageu smještenom unutar bajkovitog zelenila Perivoja Kraljice Jelene Madijevke, produkcijski na visokoj razini, Gibo je zadarskoj publici priredio koncert za pamćenje. „Naoružan” nevjerojatnom energijom i takvom neposrednošću u kontaktu s publikom, splitski je kantautor preko dva sata držao „na nogama” okupljeni auditorij, i ovaj put demonstriravši što je to prava, „čistokrvna” zvijezda. Snažnog vokala, bez zadrške na razini studijskih albuma, Gibo je izvodio u prvom redu svoje najveće hitove od kojih je s jednim i otvorio koncert – Sve ću preživit.

-Tu sam u mom omiljenom gradu s mojim omiljenim ljudima, pozdravio je Gibo okupljene, izazvavši naravno glasno skandiranje i pljesak u publici. Neki pred stageom, a neki poredani po zelenim kaskadama perivoja, okupljeni su ljubitelji Gibinog glazbenog opusa doslovno „okupirali” svaki slobodan pedalj perivoja željni dobre glazbe, dobrog koncerta. A Gibo im je to prekjučer navečer i priuštio. Činim pravu stvar, Libar, Tempera… redali su se pjesma za pjesmom, prećene duhovitim Gibinim dosjetkama. U jednom je trenutku izvukao dvije djevojke iz publike i doveo ih na stage da plešu trušni ples, u drugom se trenutku zafrkavao s jednim mladim zaljubljenim parom, poručivši im da se vole, no da nikako ne uzimaju kredit, a onda se najednom spustio sa stagea među ekipu i nastavio pjevati čučeći. To je svakako bio i vrhunac koncerta, splitski je glazbeni majstor zatražio od svih okupljenih oko njega da zajedno s njim čuče, simbolično i vrlo upečatljivo poručivši im da je i on jedan od njih. A onda se počeo „pendrati” po perivojskim kaskadama kako bi došao malo bliže i do ekipe tamo „utaborene”.

-Nemojte ovom nikom reći, no danas mi je ovdje s vama bolje nego na onom koncertu prije ovog, poručio je Gibo ekipi.

Kao gošća iznenađenja Gibi se na koncertu pridružila Ivana Husar koja je zajedno s njim otpjevala dvije pjesme. Iznenađenje koncerta bio je svakako i nedostatak pjesama s novog albuma, s kojeg je Gibonni prekjučer navečer otpjevao samo tri pjesme, uključujući i naslovni singl „Ain’t Bad Enough For R’n’R’ „.

Izvor: Zadarski list