fbpx

Hoće li se država odreći vlasništva i dati koncesiju Dogusu?

Tankermomerc je zatražio produljenje roka za dovršetak predstečajne nagodbe sve do 30. kolovoza, jer za samo nekoliko dana, točnije 15. srpnja, istječe zakonski rok u kojem bi se trebala dogoditi nagodba. Ako se ovom zahtjevu ne udovolji, uslijedit će prekid postupka nagodbe, a to znači da bi Tankerkomerc vrlo brzo mogao krenuti u stečaj, jer neuspjeh predstečajne nagodbe znači automatski stečaj.

Vjerojatno će određena odgoda biti odobrena, međutim, pitanje je hoće li to biti dovoljno vremena da se riješi ono što se nije riješilo tijekom, skoro, dvadeset godina. Tankerkomercu je u koncepciji rješavanja brojnih dubioza ključno dobivanje pozitivnog mišljenja Državnog odvjetništva o statusu marina u Zadru i Ižu, jer po njihovom planu ova bi se tvrtka odrekla prava vlasništva na nekretninama koje koriste marine u korist države, a država bi Tankerkomercu dodijelila koncesiju za vođenje i upravljanje tim marinama. Riječ je o konceptu dogovorenim s potencijalnim strateškim partnerom turskom Dogus grupom (čita se Doguš, a ne Dogus kako se pogrešno uvriježilo kod nas). Tvrtka Dogus Hoteli Šibenik je u ime ove moćne grupacije podnijela službeni iskaz interesa za preuzimanjem Tankerkomerca, podaci su dostavljeni i Fini u sklopu postupka predstečajne nagodbe.

Po pismu namjere Dogusa za preuzimanje Tankerkomerca poslovne banke bi trebale pristati na otpis kamata i reprogramiranje glavnice, neke otpisati i 30 posto ukupnog duga. Banke su se, međutim, u poslovanju s Tankerkomercom višestruko osigurale, neke upisale uz založno pravo i fiduciju. Treba se još riješiti i dug prema dobavljačima te zaposlenicima.

U pismu namjere koje je potpisao Dogusov regionalni direktor Burak Baykan, navodi se kako ova grupacija namjerava Tankerkomerc dokapitalizirati s 14,5 milijuna eura uplatom u novcu, te još 10 milijuna eura u formi međukompanijskih kreditnih linija. Poslovanje bi se nastavili samo u marini Zadar i u skladištu tekućih tereta. Po poslovnom planu već naredne godine ostvarivala bi se dobit koja bi do 2018. godine dosegla čak 22, 8 milijuna kuna.

No osnovni preduvjet za ulazak Dogus grupe u Tankerkomerc je pristanak banaka i države na ovakvu koncepciju. U slučaju da država ima drugo rješenje, da umjesto Dogus grupe traži drugog partnera, ili da se u Dogusu odluče da možda kroz stečaj preuzimaju imovinu Tankerkomerca, moglo bi se dogoditi da usred sezone u stečaj krene jedna od najpoznatijih zadarskih tvrtki zajedno s marinom u punom pogonu.

 Izvor: Zadarski list