fbpx

Inspekcija u Dinamu! MZOS: Pokazuje se odlučna namjera za otklanjanjem svih negativnih pojava u sportu

Kako prenosi portal Index.hr, isti je u posjedu obavijesti, koju je Gradski kontrolni ured Grada Zagreba, poslao podnositeljima prijave protiv “GNK Dinamo”, u kojoj ih obavještava da inspekcijski nadzor u Dinamu počinje 10. srpnja, dakle danas.

Prijava protiv Dinama zaprimljena je davno, još 7. siječnja ove godine, ali čini se kako je Dinamo pod nadzor Sportske inspekcije došao “bolje ikad, nego nikad”.

Naravno, s obzirom da je od datuma podnošenja prijave, pa do slanja inspekcije u odaje Mamićevog kluba, prošlo više od pola godine, kao i uzimajući u obzir da u Zagrebu inspekcija djeluje pod okriljem Grada, ne treba zanemariti ni mogućnost curenja infromacija, odnosno da su u Dinamu ranije bili upoznati s dolaskom Inspekcije.

hppscan1475

Inspekciju u prvom stupnju vrši Gradski kontrolni ured.

Mamićev klub navodi se kao primjer zakonski dvojbenog poslovanja zbog, kako osporavatelji načina kojim se Dinamom vlada ističu, niza nepravilnosti u radu i sukoba interesa u upravljačkim i posebno “trgovačkim” strukturama kluba.

Dinamo: Naša vrata su otvorena svima, pa i sportskim inspekcijama

“Dinamova vrata su svima otvorena, pa tako i sportskim inspekcijama. Oni nek rade svoj posao, a mi ćemo svoj.” komentirali su nam u Dinamu najavu ove posjete.

MZOS: Službe sportske inspekcije pokazale su odlučnu namjeru za otklanjanjem svih negativnih pojava u sportu

O svemu se očitovalo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti…

“Temeljem Zakona o sportu (Narodne novine, broj 71/2006 do 86/2012) te Zakona o sportskoj inspekciji (Narodne novine, broj 86/2012) Sportska inspekcija obavlja inspekcijske nadzore nad fizičkim i pravnim osobama u sustavu sporta po službenoj dužnosti, u redovitim nadzorima ili nadzorima pokrenutim temeljem prijava podnositelja o postojanju određenih nepravilnosti. Trenutno u Republici Hrvatskoj djeluje 18 sportskih inspektora koji se nalaze u sastavu Ureda državne uprave te 3 inspektora Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji djeluju u drugom stupnju sukladno Zakonu o sportskoj inspekciji.”

“Do sada je pokrenuto više inspekcijskih nadzora nad različitim fizičkim i pravnim osobama u sustavu sporta od kojih možemo izdvojiti neke poput Hrvatskog olimpijskog odbora, Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije, Sportske zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije, Zbora nogometnih trenera Istarske županije, Školskog sportskog saveza grada Osijeka, Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije, Ženskog odbojkaškog kluba Split, Zajednice sportova Šibensko-kninske županije, Javne ustanove za upravljanje športskim objektima Športski objekti Šibenik, Rukometnog saveza zadarske županije te Ženskog odbojkaškog kluba Vrbovec.”

Inspekcijski nadzor nad Građanskim nogometnim klubom Dinamo pokrenut je od strane Sportske inspekcije Grada Zagreba koja djeluje pri Gradskom kontrolnom uredu te je nadležna nad provođenje inspekcijskog nadzora nad predmetnim klubom. Slijedom navedenoga, a sukladno Zakonu o sportu, nadzoru Sportske inspekcije podliježu sve fizičke i pravne osobe u sustavu sporta pa tako i Građanski nogometni klub Dinamo. Donošenjem Zakona o sportskoj inspekciji te ustrojem Službe sportske inspekcije Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je pokazalo odlučnu namjeru za otklanjanjem svih negativnih pojava u sportu na zadovoljstvo sportaša i cjelokupne javnosti.

 Izvor: Index.hr