fbpx

Irena Dragić nasljednica Ingrid Antičević-Marinović?

Iako su gradski vijećnici svečano prisegnuli prije svega nekoliko dana, u redovima najbrojnijih oporbenjaka, Socijaldemokratske partije, čini se kako će vrlo skoro doći do promjena na vijećnićkim klupama. Po neslužbenim informacijama umjesto Sabine Glasovac u Gradsku vijećnicu ući će Antun Novoselović, koji je na SDP-ovoj gradskoj listi bio na rednom broju 17. Hoće li se to dogoditi već prije prve sljedeće sjednice Gradskog vijeća ovisi o višoj instanciji u Zagrebu, odnosno datumu kad će Glasovac biti imenovana zamjenicom u Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa.

No to nije jedina promjena na Trgu pet bunara. Tamo je, kako nam je i službeno potvrdila tajnica stranke Omerka Šarić Frantin, Irena Dragić imenovana predsjednicom kluba vijećnika SDP-a. Po neslužbenim informacijama, imenovanje Dragić na tu poziciju značajno je budući da je Ingrid Antičević-Marinović najavila povlačenje s političke scene, koje je na određeni način i započela na svibanjskim parlamentarnim izborima, svrstavši se na posljednje mjesto liste za Gradsko vijeće.

Dragić je, podsjetimo, u protekloj kampanji na lokalnim izborima bila zadužena za imidž gradonačelničkog kandidata Ive Bilića, nedavno je imenovana ravnateljicom Zavoda za zapošljavanje u Zadru, a po neslužbenim informacijama sve je to priprema za kandidaturu na nadolazećim unutarstranačkim izborima za preuzimanje kormila gradskog ogranka zadarskih socijaldemokrata.

O tome, međutim, nitko službeno ne želi govoriti. Još je, kažu, prerano a osim toga pojašnjavaju kako se za predsjednika gradskog SDP-a može prijaviti tko god to poželi te da potom slijedi glasovanje u kojemu mogu sudjelovati svi članovi ove stranke.

Izvor: Zadarski list