fbpx

Još traže lopova koji je iz crkve ukrao zavjetni nakit

Vijest koja je obišla Hrvatsku proteklog vikenda jest svakako, krađa zavjetnog zlatnog nakita iz mjesne crkve Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima. Netko, kome očito ništa nije sveto, provalio je tijekom noći s četvrtka na petak u crkvu i odnio veću količinu zlatnine koja se nalazi na kipovima, a čija je vrijednost procijenjena na preko sto tisuća kuna. Policajci sada svim snagama pokušavaju ući u trag nepoznatom počinitelju protiv kojega je već podnesena kaznena prijava zbog ove bešćutne krađe.

I inače je u zapisniku PU zadarske proteklog vikenda zabilježen niz provala i krađa pa je tako u subotu noću u Ulici Franka Lisice u Zadru s terase restorana u vlasništvu 38-godišnjaka ukradeno pet suncobrana u vrijednosti od desetak tisuća kuna.

Džepari i dalje nemilo operiraju po trgovačkim centrima

U subotu u trgovačkom centru u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru opljačkana je 71-godišnja umirovljenica kojoj je ukraden novčanik s novcem i osobnim dokumentima, a šteta je par tisuća kuna. Ista se stvar dogodila u subotu ujutro u mjestu Murvica Donja, ispred trgovačkog centra, gdje je opljačkan 68-godišnjak. Njemu je iz torbice također, nestao novac, a materijalna šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna. No, u ovom su slučaju osumnjičena trojica Rumunja koji su završili na krim obradi u policiji. I u popularnom Supernova centru opljačkane su tri Zadranke u dobi od 37, 31 i 59 godina, a ukradeni su im novčanici.

Tijekom noći s četvrtka na petak u mjestu Rovanjska provaljeno je u trgovinu mješovite robe odakle je ukradena veća količinu cigareta, a iste su noći i u Debeljaku iz trgovine mješovitom robom nestale cigarete i slatkiši.

Zagrepčanin pustio u opticaj lažne eure

Proteklog je vikenda u mjestu Poljica 77-godišnji mještanin ostao bez tri janjeta koja su mu ukradena iz štale, a iz skladišta poduzeća na Jadranskoj cesti ukradeno je nekoliko inoks bačvi.

Osim provala i krađa, u zapisniku PU zadarske proteklog se vikenda našla i vijest o krivotvorenju novca. Naime, inspekori Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su krim istraživanje i utvrdili kako je 26-godišnjak iz Zagreba u mjesecu svibnju u mjenjačnici u Ulici Ante Starčevića u Zadru, pustio u opticaj pet krivotvorenih novčanica u apoenima od 200 eura. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava državnom odvjetništvu.

 Izvor: Zadarski list