fbpx

Kakav je to automobil koji će biti proizveden u samo tri primjerka?!

Odgovor je: Bugatti Veyron – Grand Sport Vitesse Legend Jean-Pierre Wimille! Riječ je o specijalnoj seriji nazvanoj prema vozaču koji je dva puta osvojio 24 sata Le Mansa.

Bugatti je predstavio specijalnu seriju modela Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse pod imenom Legend Jean-Pierre Wimille, koja će premijerno biti predstavljena javnosti idućeg mjeseca na Monterey Auto Weeku u Kaliforniji, piše autoholik.net.

Riječ je o prvoj seriji u nizu koja će nositi ime jedne od šest ključnih osoba u povijesti francuske marke, a nazvana je prema vozaču koji je 1937. i 1939. za upravljačem modela 57G Tank, odnosno 57C Tank osvojio 24 sata Le Mansa.

0133007.63

Kao što možete vidjeti na fotografijama koje donosimo u nastavku, seriju karakterizira specifična plava boja prigodno nazvana Wimille Bleu, kako izvana tako i iznutra, te brojni detalji, dok je motorizacija identična standardnom modelu.

Podsjetimo, Veyron Grand Sport Vitesse za pogon koristi 8,0-litreni W16 motor snage 1.200 KS i 1.500 Nm, koji mu osigurava ubrzanje do stotke za 2,6 sekundi, te postizanje krajnje brzine od 410 km/h, što ga čini najbržim serijskim roadsterom na svijetu.

Prva u nizu specijalnih izvedbi razgolićenog Veyrona bit će proizvedena u samo tri primjerka, no proizvođač ne otkriva uz koju početnu cijenu. Vrijedi imati na umu da standardni model stoji čak 1,75 milijuna eura.

Izvor: Netmobil.hr|Autoholik.net