fbpx

Kalelarga, Kalelarga

Počevši od ovog vikenda Ivčićevi stihovi ponovno krase zadarsku Varoš. Nakon što je početne stihove Kalelarge nepoznati počinitelj išarao sprejem i tako uništio ‘hommage’ koji su Zadrani željeli ostaviti svom najdražem pjevaču, male ruke ponovno su se udružile i odlučile ispraviti ‘nepravdu’.

Stihovi „Sa dragom kod četiri kantuna, kroz tihu Varoš proći bi zna” zamijenili su novi, oni iz pjesme „Tamo gdje sam rođen”, a Ivčićev lik i djelo ponovno krasi zadarsku Varoš. Za tu su zaslužni Marko Vukić, iz kafića Dišpet koji je za obnovu posvete Tomislavu Ivčiću pozvao dvoje mladih zadarskih umjetnika, Ivana Karačića i Nikolinu Lukin.

Ivan Karačić zaslužan je za nacrtani lik Tomislava Ivčića, dok je Nikolina Lukin stiliziranim slovima ispisala stihove Ivčićeve pjesme. Posveta Tomislavu Ivčiću izrađivala se cijeli protekli tjedan. I za razliku od prijašnje verzije koja je bila nacrtana sprejem, ova je ipak malo ‘naprednija’ pa je napravljena kistovima i fasadnom bojom. Nadajmo se da će biti i – dugotrajnija.

 Izvor: Zadarski list