fbpx

Katolici, čujte i počujte – Papa Franjo: “Homoseksualce ne treba marginalizirati, već potpuno integrirati u društvo”

Papa Franjo rekao je na povratku iz Brazila da homoseksualce ne treba osuđivati ni marginalizirati.

Razgovarajući s novinarima rekao je: “Ako je netko homoseksualac, traži Boga i ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim”.

Njegove su opaske o temi istospolnih ljubavnih odnosa mnogo pomirljivije od stavova njegova prethodnika, pape Benedikta XVI.

“Žene u Crkvi trebaju biti više od ministrantica i predsjednica humanitarnih organizacija”

Govoreći o mogućnosti svećeničkog zaređivanja žena, papa je rekao da se Crkva tome usprotivila, ali i dodao da se uloga žena ne bi smjela ograničavati. “Ne možemo ograničavati ulogu žena u Crkvi samo na ministrantice i predsjednice humanitarnih organizacija, mora biti više”, rekao je.

Pet mjeseci nakon što je izabran za papu rekao je da društvo treba potpuno prihvatiti homoseksualce. “Katekizam i Katolička crkva to vrlo dobro objašnjavaju. Piše da ljudi zbog toga ne bi trebali biti marginalizirani, već integrirani u društvo”, rekao je.

Međutim, osudio je “lobiranje homoseksualaca”. Nije problem biti te orijentacije. Moramo biti braća. Problem je njihovo lobiranje ili lobiji pohlepnika, političara, masona… Toliko lobija. To je najgori problem”, rekao je, prenosi BBC.

Izvor: Index.hr