fbpx

Koncertna turneja u čast 40. rođendana “Dnevnika jedne ljubavi”

U petak 2. kolovoza u najvećem zadarskom multimedijalnom centru Arsenalu koncert će održati hrvatska glazbena diva Josipa Lisac. Josipu u Arsenal dovodi 40. rođendan njezina kultnog albuma „Dnevnik jedne ljubavi”, jednog od najboljih i najdugovječnijih albuma na širim prostorima. „Dnevnik jedne ljubavi” prvi je konceptualni album u ondašnjoj državi te prvi Josipin studijski album. Od njegova izlaska 1973. godine plijeni pažnju brojnih poklonika Josipina glazbenog opusa, izdvajajući se svojom posebnošću, snagom prije svega Josipina glasa te glazbenom porukom koja već 40 godina nimalo ne blijedi.

– Taj album odavno uopće ne šljivi svoje autore, našalila se Josipa podsjećajući da je Dnevnik uplovio u živote mnogih generacija koje su ga, stasavajući, prigrlile, usvojile i sačuvale. Postao je dio baštine pop-kulture baštine i istovremeno, poput kakva spomenara, ostao podsjetnik na jednu mladost, jedan svijet nade.

– Ja ću rado doći na jedan prekrasan solistički koncert u zadarski Arsenal jer znam da će na taj koncert doći oni koji, zaista isto tako razmišljaju, slično meni, odano, vjerno i zaneseno, jer i ja sam zanesena i mislim da je to naša poveznica, snažna poveznica. Zaista je fascinantno da na moje koncerte dolazi i nekoliko generacija, da me slušaju i unuci jednako kao i njihove bake i djedovi, jednako kao i njihovi roditelji, da je toliko ljudi koji se poistovjećuju s mojim radom i cijene ga i to je predivno, ističe Josipa.

Ulaznice za koncert u pretprodaji iznose 70 kuna, a na dan koncerta 90 kuna. Mogu se kupiti u Arsenalu i na svim prodajnim mjestima Eventima: putnička agencija Aquarius, Dallas music shop i Tisak media.

 Izvor: Zadarski list