fbpx

Konstituirajuću sjednicu u Galovcu nadgledali zaštitar i policija

Sjednici se nisu odazvala dva Burčula – Goran je zbog napada na Gulana u pritvoru, a Nikola zbog prijetećih poruku ima mjeru zabrane prilaska načelniku

Hadezeovac Alen Burčul jučer je izabran za predsjednika Općinskog vijeća Galovca, a Marinko Tokić (HSS) za njegova zamjenika. Time je u Općini Galovac jučer konačno, nakon prve neuspjele, održana konstituirajuća sjednica.

Zlu ne trebalo, pozvano je i osiguranje, pa je tako uz vijećnike i načelnika Općine dežurao zaštitar tvrtke Viper security, dok su izvan zgrade razvoj situacije motrili policajci. Srećom, nije bilo potrebe za njihovim uslugama, a sama sjednica zgotovljena je u svega pola sata.

Prije glasovanja za predsjednika Općinskog vijeća i njegova zamjenika nazočni vijećnici, svi osim dvojice koji se nisu pojavili na konstituirajućoj sjednici, prisegnuli su. A nedostajali su Nikola i Goran Burčul, akteri sukoba sa starim-novim načelnikom Općine Galovac Marinom Gulanom. Goran Burčul bio je opravdano odsutan, budući da još uvijek dane krati u pritvoru zadarskog Istražnog centra po nalogu županijskog državnog odvjetnika. On mu je nakon ispitivanja zbog kaznenog djela pokušaja ubojstva upravo načelnika Gulana na kojeg je nasrnuo kombijem, a potom mu metalnom palicom slomio nos i mali prst desne ruke kojom je štitio glavu od novih udaraca. Nikola Burčul jučer je, najvjerojatnije, izbjegao općinske prostorije zbog sudske mjere koja mu je izrečena, a koja mu brani približavanje Gulanu jer mu je poslao dvadesetak prijetećih SMS poruka.

Izvor: Zadarski list