fbpx

Millennium jump na 300 svjetskih portala

Za Jump svi znaju, i on je puno popularniji nego Noć punog miseca. Prenosi ga barem 15-20 svjetskih televizijskih kuća te više od 300 svjetskih portala. Upravo zato ne namjeravao prestati, već se namjeravamo širiti, najavio je Stojaković

U nijednom drugom gradu ove veličine nema ovakvog događanja, a može se reći da se radi o najzdravijem projektu u Zadru i šire, kazao je Neven Stojaković, jedan od idejnih tvoraca manifestacije Millennium jump, koja će sljedeće subote zasjati s karakterističnim europskim zvjezdicama.

– Nismo sigurni hoće li ih biti 28, no putem žutih majica skakači će formirati natpis sa žutim zvjezdicama, pojasnio je Stojaković na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Udruženju obrtnika.

– Ovo je zadarski proizvod koji je u potpunosti primjer kako bi se trebala razvijati turistička promidžba grada. Dobrodošli su i svi ostali projekti u Zadru, Kalelargart, Vakanza, jer sve to nastalo je u glavama ljudi koji žive ovaj grad, kazao je Stojaković, dodajući kako projekte takve vrste uglavnom organiziraju agencije, no pitanje je kakav trag onda ostavljaju.

– Za Jump svi znaju, i on je puno popularniji nego Noć punog miseca. Prenosi ga barem 15-20 svjetskih televizijskih kuća te više od 300 svjetskih portala. Upravo zato ne namjeravao prestati, već se namjeravamo širiti, najavio je Stojaković.

Ove godine odlučeno je tako kako će se ići na veći broj sudionika, a plan je da se stigne do njih tri tisuće.

– Nadamo se da ćemo do željene brojke doći kroz nekoliko godina. Interes je jako velik i svake godine imamo ljude koji zbog dolaska u zadnji tren ostanu bez akreditacije. Imamo cijele obitelji iz drugih gradova koje se tog dana upute prema Zadru te zbog neinformiranosti ostanu bez mogućnosti sudjelovanja jer stignu na akreditiranje 20 minuta prije početka događaja, pojasnio je Stojaković.

Kao i prijašnjih godina dio ili cijela kotizacija od 30 kuna po osobi bit će namijenjena za razvoj škole plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju iz vrtića Latica.

– Latica je ta koja nas drži i onda kada nemamo baš volje. Više od dvadesetero djece je naučilo plivati tijekom ovih godina koliko se održava škola. Ne samo da su se oslobodili straha od mora već sada i sami skaču u more, a neki od njih okrenuli su i novu stranu u svom životu i sada u plivanju postižu svjetske rezultate. Ta djeca nas drže na okupu i posebno smo sretni radi toga, zaključio je Stojaković.

Ulazak na Millennium jump ove godine započet će nešto ranije, u 13 sati, a ulaz će biti postavljen na dijelu rive koji vodi direktno na njezin gat. Skokove će snimati helikopter, tu je i podvodno snimanje. Skakat će se u dva reda, a skokovi će biti prilagođeni sigurnosno na način da će tijekom prvog skoka prvi red skakati na glavu a drugi na noge.

I ove godine partner Millennium jumpa dm organizirat će najveći dermatološki pregled u Hrvatskoj, uz vodstvo dr. Šitum te dodatnih 15 stručnjaka. Osim skakača regionalna menadžerica za Dalmaciju za dm Hana Matić pozvala je i druge Zadrane te njegove goste da se odazovu pregledu i provjere zdravlje svoje kože.

Svaki od skakača primit će i poklon paket, a osim skokova bit će organiziran i prigodni zabavni program. Počevši od ponedjeljka kotizacije će se vršiti na dva punkta u gradu, na Narodnom trgu te pored Arheološkog muzeja Zadar. Dobna granica za sudjelovanje bez pristanka roditelja je 14 godina.

Izvor: Zadarski list