fbpx

Ministar obrane SAD-a najavio: Istraga protiv Georga Zimmermana se nastavlja

Američki ministar obrane Eric Holder izjavio je da se nastavlja istraga o George Zimmermanu istaknuvši da će biti ispitani svi detalji u vezi s navedenim slučajem.

Holder je, tijekom posjete Floridi, napomenuo da je smrt mladog Trayvon Martina (17) “tragična i nepotrebna”.

“Sjedinjene Američke Države (SAD) su pravna i demokratska država koja poštuje svoje građane. Sud je donio svoju odluku u skladu sa zakonom”, rekao je Holder.

Podsjetio je da je Ministarstvo pravde pokrenulo istragu u vezi sa slučajem Zimmermana.

“Istraga u vezi s ovim slučajem se nastavlja. Prije nego Ministarstvo obrane ne donese konačnu odluku ispitat ćemo sve detalje povezane s navedenim slučajem”, kazao je Holder.

Kritizirao zakone

Kritizirao je zakon koji postoji u pojedinim američkim državama, a prema kojima osoba prilikom privođenja mora leći na tlo dok policajac ima pravo pucati ako osjeti da navedena osoba predstavlja prijetnju.

“Ovakvi i slični zakoni ostavljaju mnogo prostora za špekulacije i nerijetko i sami doprinesu tragediji. Pa tako stradaju i nevine osobe. Potrebno je da zakoni doprinesu smanjenju nasilja”, smatra Holder.

Inače, sud u Floridi proglasio je nevinim, po svim točkama optužnice Georgea Zimmermana, čuvara mjesta Hispanik naseljenog bijelcima, uz obrazloženje da je on djelovao u samoobrani.

Zimmerman se teretilo da je u veljači prošle godine ubio mladog tamnoputog Trayvona Martina koji je nenaoružan, s kapuljačom na glavi išao u posjetu ocu.

Zimmermanu je, da je osuđen, prijetila kazna zatvora od 30 godina do doživotne.

Izvor: Index.hr