fbpx

Mrsić: Sada je svatko gospodar svoje karijere

CISOK će promijeniti način razmišljanja kako će se netko drugi brinuti o našem profesionalnom životu i promovirat će moto da je svatko gospodar svoje karijere, naglasio je među ostalim na jučerašnjem svečanom otvorenju zadarskoga Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

CISOK je u Zadru otvoren na adresi Polašišće 3, i jedan je od zasad sedam takvih centara u Hrvatskoj, a pružat će besplatne usluge cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja svima koji su zainteresirani za razvoj karijere.

Osnovne informacije o radu CISOK-a iznijela je predstojnica zadarskog Područnog ureda HZZ-a Irena Dragić, navodeći kako slične centre, koji omogućavaju pristup informacijama s tržišta rada, imaju svi veći gradovi Europske unije, koji su bili poticaj za hrvatski projekt CISOK, koji je dio projekta Europske unije “Razvoj ljudskih potencijala”, i u potpunosti je financiran novcem iz predpristupnih europskih fondova.

– Važno je naglasiti, kazala je Dragić, da je za razvoj ovog projekta iznimno bitna podrška lokalne zajednice koju je Zavod dosad uvijek imao kroz uspješnu suradnju sa Zadarskom županijom i s Gradom Zadrom. CISOK, koji je dislociran od Zavoda za zapošljavanje, nudit će usluge vezane za tržište rada ne samo nezaposlenima i onima koji se obraćaju Zavodu zbog posredovanja pri zapošljavanju, već i svima koji su zainteresirani za razvoj karijere, navela je Irena Dragić, dok je sa samim projektom prisutne podrobnije upoznala dr. Višnja Perin, rukovoditeljica Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje pri zadarskom Područnom uredu HZZ-a.

Okupljenima se na kraju obratio ministar Mirando Mrsić, koji je i otvorio zadarski CISOK.

– Ulaskom u EU Hrvatskoj se otvorilo tržište rada na kojemu sami moramo pronaći svoje mjesto pod suncem. CISOK će svima omogućiti da na jednom mjestu dobiju sve informacije, od toga što je sve moguće studirati i raditi do načina stjecanja radnih vještina, kazao je ministar i istaknuo kako će nove aktivne mjere politike zapošljavanja omogućiti nezaposlenima da dođu do posla.

Izvor: Zadarski list