fbpx

Ni nakon mjesec i pol dana Pavićev EPH nije dao Fini osnovne dokumente za predstečajnu nagodbu!

Medijski mogul Ninoslav Pavić podnio je krajem svibnja Financijskoj agenciji (FINA) prijedlog za otvaranje predstečajne nagodbe za svoje tvrtke EPH, Gloria Grupa, 4 Media EPH, EPH Media, Media nexus i EPH Magazini. No, do danas te tvrtke nisu Fini podnijele osnovne dokumente za pokretanje postupka, a nedostaje: Izvješće o financijskom stanju i poslovanju dužnika, plan financijskog restrukturiranja, plan operativnog restrukturiranja, izvješće ovlaštenog revizora, popis imovine i prava dužnika koji su upisani u odgovarajuće upisnike i opis pregovora s vjerovnicima.

Fina je nedavno ponovno dozvolila Pavićevim tvrtkama odgodu za podnošenje dokumentacije i to do 23. srpnja. Naime, EPH se žalio Fini da ovlašteni revizor nije u mogućnosti do zadanog roka izraditi izvještaj, a Fina je prihvatila tako očitovanje te im ponovno produžila rok za podnošenje dokumentacije.
Podsjetimo kako je Fina u ekspresnom roku početkom lipnja deblokirala račune Pavićevih tvrtki, a na temelju potpisane izjave da su spremni ići u predstečajnu nagodbu. Unatoč naznakama da bi tvrtke mogle biti dužne i do 600 milijuna kuna, Pavićevim tvrtkama omogućeno je poslovanje kao i prije blokade računa. Fina je odluku o deblokadi donijela da ne “ugrozi položaj oko 1000 zaposlenika i ugovornih suradnika EPH grupe i njezin položaj na medijskom tržištu”.

FINA skinula ukupnu blokadu od oko 148 milijuna kuna

“Dana 28.05.2013. dužnik je podnio Prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe. Uvidom u spis predmeta ovo je vijeće utvrdilo da je sadržaj Prijedloga nepotpun jer dužnik nije dostavio svu dokumentaciju sukladno članku 41. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi”, stoji u odluci Fine još od kraja svibnja.

Prema pismu namjere za predstečajnu nagodbu u kojem se tražila od Fine deblokada računa razvidno je kako je tvrtka Gloria grupa bila blokirana za iznos od 11.3 milijuna kuna, 4 Media EPH s 34,4 milijuna kuna, Eph Media s 77,8 milijuna kuna, Media Nexus s 10 milijuna kuna, a EPH magazini s 15,3 milijuna kuna. Pavićevi računi bili su tako blokirani za iznos od 148 milijuna kuna.

Izvor: Index.hr