fbpx

Nismo iznenađeni ni zabrinuti, sve ide u dobrom pravcu

»Razlog prekida predstečajne nagodbe je taj što prethodno nije do kraja raščišćeno pitanje podnijete tužbe protiv bivših rukovoditelja Giergie i Perovića. To pitanje je samo na određeno vrijeme odgodilo postupak, a kada se to riješi, predstečajna nagodba će se nastaviti. Zakonom propisani rok, da predstečajna nagodba ne može trajati dulje od 120 dana, u ovom slučaju se prekida i neće se probiti.«

Tako je Ante Poljak, predstečajni povjerenik Košarkaškog kluba Zadar, objasnio prekid postupka predstečajne nagodbe. Kaže kako ga to nije iznenadilo te da neće negativno utjecati na sam postupak.

– Znali smo da će do prekida doći. Dapače, čak smo to i priželjkivali u ovakvim okolnostima. Dogovarali smo se o svim pojedinostima. Predstečajna nagodba s ovim prekidom nije dovedena u pitanje. Ne vidim nikakav razlog da ona ne uspije. Naprotiv, mislim da svi elementi idu u pravcu uspješnog završetka tog postupka. Do stečaja po mom mišljenju sigurno neće doći.

Koliko će prekid trajati? Hoće li se čekati završetak sudskog postupka protiv Giergie i Perovića?

– Prekid neće trajati do okončanja sudskog postupka, daleko od toga. Samo se trebaju razjasniti neka pitanja. S obzirom na to da je sada u Ministarstvu velika gužva, a i vrijeme je godišnjih odmora, to pitanje jednostavno nije došlo na red. Kada se dogovore neki detalji, postupak će biti nastavljen. Ako se to ne dogodi u sljedećih deset-petnaest dana, onda će vjerojatno potrajati do kraja kolovoza, odnosno prije 20. kolovoza neće se početi o tome raspravljati.

Poljak ističe još jedan razlog zbog kojega je dobro da je došlo do prekida.

– Dobro je što će u međuvremenu biti izabran novi direktor Kluba, koji će se moći dobro upoznati s predstečajnom nagodbom i sudjelovati u njoj. Tako će odmah početi djelovati po planu financijske konsolidacije i restrukturiranja, koji je temelj za daljnje poslovanje. Dolazi potpuno novo razdoblje za KK Zadar, u kojemu će se morati ponašati potpuno drugačije nego što se ponašao prije. To je bit svega.

Hoće li ovaj prekid utjecati na slaganje prve momčadi za nadolazeću sezonu?

– KK Zadar u predstečajnoj nagodbi može djelovati jednako kao i kada ona završi. Žiro-račun je otvoren i mogu se uredno vršiti plaćanja. Dakle, to ne bi smjelo utjecati negativno. Neizvjesnosti ne bi trebalo biti. Tehnički dio, što se tiče momčadi, nema nikakve veze s predstečajnim postupkom.

Rok za podnošenje žalbe na rješenje o prekidu je osam dana.

– Nema se razloga žaliti. Ovo je najbolje što se moglo dogoditi. Sama činjenica da su nam produljili rok govori da imaju pozitivne namjere. Produljenje rokova se ne daje svakome, nego samo onima kod kojih se očekuje da će to rezultirati uspješnim završetkom predstečajne nagodbe. U protivnom nam ne bi ni dali produljenje roka – zaključio je Poljak.

Izvor: Zadarski list