fbpx

Njemačka zbog pljačke dragulja traži izručenje Milana Bakovića

Nakon što je ŽDO primio uhidbeni nalog Milan Baković, vlasnik tvrtke Zara nekretnine, uhićen je i prepraćen pritvorskom nadzorniku

Nakon što su u Hrvatsku, pa tako i u PU zadarsku, stigli uhidbeni nalozi iz Europe, zanimanje zadarske javnosti bilo je usmjereno prema informaciji da je jedan naš sugrađanin uhićen zbog razbojništva. Tko je on i što je konkretno učinio, službeno se nije moglo doznati zbog strogih zakonskih odredbi koje jamče tajnost istražnog postupka, no kako to obično biva, gradom se brzo proširila priča o uhićenju jednog poznatog poduzetnika s uredom u prostoru Trgovačkog centra na Relji.

Riječ je o 41-godišnjem Milanu Bakoviću, rođenom na području Banja Luke u susjednoj BiH, koji je prije desetak godina iz Njemačke doselio u Zadar zajedno sa svojom nevjenčanom suprugom. Par je kupio stan na predjelu Dikla, a nedugo zatim i poslovni prostor u TC Relja gdje su smjestili već uhodanu tvrtku Zara nekretnine. Osim za preprodaju i posredovanje s nekretninama tvrtka se specijalizirala i za održavanje stambeno-poslovnih objekata.

Milan Baković je, kako neslužbeno doznajemo, uhićen temeljem naloga njemačkog pravosuđa koje ga još od davne 2002. godine traži zbog razbojništva u draguljarnici na području Stuttgarta.

Izvor: Zadarski list