fbpx

Njezino veličanstvo – ženska torbica

Ako ste jedna od sljedbenica kulta ‘nisam toliko bogata da kupujem jeftinu robu’ onda zasigurno znate cijeniti kvalitetnu torbu. One skuplje znaju prelaziti cijenu i od par tisuća kuna odlikujući se kvalitetom, dugotrajnošću i metalnim dijelovima koji ne gube sjaj već nekon jedne sezone. Donosimo vam top 7 svjetskih brandova torbica – investicija koje vas neće ostaviti na cjedilu.

Hermes

Postoji toliko mnogo razloga zbog kojih biste trebali zavoljeti Hermes torbu – ona je klasična, ali u isto vrijeme zabavna. Njezin je dizajn razrađen do zadnjih detalja, a odoljeti joj ne mogu niti hrvatski trendseteri poput Marka Grubnića i Nikoline Pišek. U svijetu slavnih i poznatih, ovu torbicu brižno u svojoj kolekciji čuvaju i Rachel Bilson te Ashley Olsen, kao i Diane Kruger – dakle, sve one dame koje zaista znaju kako su trendovi prolazni, a stil ostaje vječno. ‘Constance’ model jedan je od najpopularnijih, a među prvima ga je zavoljela Jackie Kennedy.

iselin-steiro-hermes-spring-summer-2013-02

Prada

Vrag nosi Pradu, no nose ju i američke glumice Elizabeth Banks i Sofia Vergara te mnoge druge holivudske zvijezde. Talijanska modna kuća već godinama slijedi dobro utabani put koji vodi ka svevremenskim torbicama koje odgovaraju svakoj prilici, a odlikuje ih nepokolebljiva elegancija.

zenska-torbica-2

Chanel

Torbe luksuzne pariške modne kuće Chanel vjerojatno su jedan od najpopularnijih i najtraženijih modnih dodataka u galaksiji. Torbice Chanel predmet su želja svake žene još od vremena kada je Coco po prvi put predstavila svoju 2.55 torbu, čiji je utjecaj itekako vidljivi u svim kolekcijama kuće otad. Ovaj svojevrsni statusni simboli kreirao je kroz godine stil nekih od najvećih svjetskih zvijezda, a tradiciju nastavlja i danas. Kao i kod prethodni komada cijena je prava sitnica, a za neke modele morat ćete izdvojiti i do 55 000 kuna.

Chanel-Boy-Bags-Spring-2013-4

Louis Vuitton

Nakon što je 17 godina izučavao i brusio zanat proizvođača torbi i kovčega kod pariškog ‘Maréchala’, Vuitton je 1854. godine otvorio svoj vlastiti obrt specijaliziran za modne torbe. Ubrzo se ispostavilo kako mu je ta odluka bila i te kako lukav potez kad je riječ o budućnosti jer je iznenada pariška haute couture doživjela veliki porast. Više od 150 godina kasnije modna kuća Louis Vuitton i dalje predstavlja krunu modne industrije, a torbe s monogramom LV nastavljaju širiti krug svojih obožavateljica.

Louis-Vuitton-Alma-Bag-Spring-Summer-2013-Ad-Campaign-Preview-Glamour-Boys-Inc-02

Gucci

Osnovana davne 1921. godine u Firenci Gucci modna kuća na svojim je temeljima danas sazidala pravo modno carstvo. Tako je kvalitetu i dizajn Gucci torba prepoznala i glumica Salma Hayek, a slovo ‘G’ koje krasi svaki od dizajnerskih komada štuju i najveći modni laici.

Gucci_LBB_DPS_No_Logo_-SohoShoulderBag

Coach

Ovaj američki brand odlikuje se svojom svestranošću, a njegov stil ne podliježe godinama. Torbice rađene po najvišim standardima zarobit će srca urbanih djevojki, vječnih klasičarki, ali i žena koje njeguju poslovni stil.

coach-ss-2013-campaign-3

Dooney & Bourke

U usporedbi s navedenim modnim brandovima, modna kuća Dooney&Bourke relativno je nova, no ne i manje važna. Brand je osnovan 1975. godine, a njegove su torbice već odavno prepoznale zvijezde poput Freide Pinte i Zooey Deschanel.

72

Izvor: She.hr