fbpx

Norvežanin pao sa zadarskih bedema: liječnici mu se bore za život

Liječnici zadarske Opće bolnice bore se za život 24-godišnjeg Norvežanina, koji je u nedjelju poslijepodne pronađen u besvjesnom stanju, sa teškim ozljedama, na parkiralištu u Ulici Krešimira Ćosića u Zadru, te se pretpostavlja da je pao sa bedema, sa visine od 13,5 metara.

Pao je na automobil, Peugeot zadarskih registracijskih oznaka, koji je znatno oštećen. Pronađen je u nedjelju poslijepodne i prebačen u bolnicu, te je još uvijek bez svijesti.

Prema dokumentima koji su pronađeni kod njega, radi se o 24-godišnjem državljaninu Norveške koji je prije Zadra boravio na splitskom području. Razlozi zbog kojih je mladić pao s bedema još uvijek se utvrđuju, a njegov nestanak još nije prijavljen. Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, naveo je kako je istraživanje još u tijeku. Mladiću je u bolnici izvađena krv kako bi se utvrdilo da li u njoj ima tragovi alkohola i opojnih sredstava.

Do dolaska u Zadar, Norvežanin je bio prijavljen na splitskom području. Ne zna se kada je s kim došao na područje Zadra, te što je radio na zadarskim bedemima, odakle padovi, na žalost, nisu rijedak slučaj. Prošle godine s bedema je pala 25-godišnja Britanka, nakon nje 16-godišnjak koji je na zidiću s društvom ispijao alkohol, a u veljači je pala zadarska studentica i ozlijedila kralježnicu.

Izvor: Slobodna Dalmacija