fbpx

Novo rješenje za Žmiriće na javnom uvidu!

Točno je da upravo početkom ovog tjedna novo prostorno i prometno rješenje stavljamo na javni uvid, a kojim će se temeljito rekonstruirati i riješiti problem Žmirića i prometnog zakrčenja na semaforima na ulazu i izlazu iz Zadra u pravcu Nina, odnosno u spoju Puntamike i Bokanjca, kazao nam je Matko Segarić, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša u Gradu Zadru.

Posao je to koji je prije svega domena Hrvatskih cesta jer je pod njima, a ne pod gradom prometnica Zadar – Žmirići – Kožino – Petrčane – Nin – Vir, odnosno D306, pri čemu D označava – državnu cestu. Hrvatske ceste su projekt naručile od tvrtke D&Z (Davor Uglešić i Zdravko Livaković).

Upravo smo se obratili Segariću kao i na niz drugih adresa jer je stanje s protočnošću i neprotočnošću prometa na raskrižju Žmirići – nepodnošljivo. I redovan ljetni dan pred večer s povratkom kupača iz ovog pravca uz prosječnu posjetu Zadru ili put u nabavu za goste i vikendaše iz Zatona, Vira, Nina, Petrčana, Kožina… prava je mora.

Odlukom gradonačelnika Božidara Kalmete na javnoj raspravi će se ovog tjedna naći plan prostornog uređenja koje financiraju, prema riječima Matka Segarića Hrvatske ceste, a donijet će ih Gradsko vijeće Zadra.

– Nismo adresa za taj upit ali znamo da ide temeljita rekonstrukcija i rješenje tog problema. Osobno znam da su vođene značajne rasprave oko toga hoće li se prići kružnom toku (rotoru) ili semaforu, a mislim da je prevagnulo rješenje sa semaforom, no pitajte u Gradu Zadru, odnosno Hrvatskim cestama, kazala nam je Nives Kozulić.

– Točno je da se predlaže rješenje sa semaforima, ali s vrlo velikom protočnošću, gotovo autocestovnom, a javna rasprava bit će otvorena, potvrdio nam je Segarić.

Izvor: Zadarski list