fbpx

Odlučeno da će se utakmica igrati

Po dostupnim informacijama Zadar Ježini i dalje duguje 20.000 eura, a Dalmatincu 30.000 eura
Odluka da se će utakmica između Zadra i Hajduka ipak odigrati na stol Mladena Baždarića, tajnika Zadra, stigla je jučer u 15.30 sati, svega pola sata prije zadnjeg roka. Po onom što se dalo zaključiti iz dopisa koji je u Ulicu Hrvoja Ćustića poslala Disciplinska komisija HNS-a suspenzija je “privremeno ukinuta”, odnosno prolongirana za šest dana “kako bi se utakmica ipak mogla odigrati”.

Iz HNS-a navode da Zadar spor s vjerovnicima mora riješiti sljedeći tjedan. Stoga je jasno da Zadar nije isplatio dug ni prema Antoniju Ježini, ni prema NK Dalmatincu. Po dostupnim informacijama Zadar Ježini duguje 20.000 eura, a Dalmatincu 30.000 eura. I dok je klub iz Crnog pristao na dogovor oko odgode plaćanja duga, Ježina je očekivao da će mu Zadar jučer isplatiti, ono što mu je dužan, nakon odluke Arbitražne komisije. To se, međutim, nije dogodilo i zato se i sljedeći tjedan može očekivati ponovno otezanje s rješavanjem spora pa bi Zadru lako moglo biti upitno gostovanje u 2. kolu u petak 19. srpnja kod Dinama.

Ježina nam se jučer javio, oko 17 sati, kada je s momčadi Istre 1961 putovao na utakmicu u Rijeku. Za komentar novonastale situacije uputio nas je na Davora Radića, svoga odvjetnik.

– Žalosno je što je HNS tako odlučio. Mi se, dakako, s takvom odlukom ne slažemo. Učinit ćemo sve da bismo zaštitili prava našeg klijenta, kako pred HNS-om, tako i pred UEFA-om – rekao je Radić.

Izvor: Zadarski list