fbpx

Odvjetnik Galetović uzeo Mikuliću milijun kuna, a nije ga zastupao na sudu

Milenko Mikulić je nakon još uvijek zakonski nerazjašnjenog preuzimanja PZ Nova zora nekog kratko vrijeme bio upravitelj, u to vrijeme tražio odvjetnika za zastupanje i našao Davora Galetovića, nije imao novca pa mu je dao garanciju, a sad je u stečajnom postupku tvrtke Trgo Mikulić isplivao nejasan račun i policija je obojicu prijavila

Zbog zlouporabe položaja i ovlasti zadarska je policija podnijela kaznene prijave protiv 51-godišnjeg vlasnika tvrtke iz Sv. Filipa i Jakova i 52-godišnjeg odvjetnika iz Zagreba. Iako nisu naveli njihova imena bilo je jasno kako je riječ o Milenku Mikuliću, nekadašnjem upravitelju Poljoprivredne zadruge Nova zora i vlasniku Trgovačkog društva Trgo – Mikulić d.o.o. te zagrebačkom odvjetniku Davoru Galetoviću koji u Biogradu na moru ima registriranu tvrtku Eko-Biograd, a poslovao je na tom području i preko svoje zagrebačke tvrtke Glasgow gradnja.

– Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Biograda kojeg se sumnjiči da je kao direktor trgovačkog društva sklopio ugovor o ustupanju tražbine s 52-godišnjakom iz Zagreba. Temeljem tog ugovora 51- godišnjak mu je ustupio tražbinu svog trgovačkog društva koju je imao prema drugom trgovačkom društvu iz Sv. Filipa i Jakova i to u ukupnoj vrijednosti od milijun kuna – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske. Da je sklopljen ugovor u vrijednosti od milijun kuna potvrdio nam je sam Mikulić prije svega izražavajući zaprepaštenje što je policija podnijela prijavu i protiv njega.

Mikulić napominje kako je on osobno u nekoliko navrata tražio od Galetovića da mu vrati novac i to sa zateznim kamatama koje su do sada već gotovo dosegle iznos glavnice.

Izvor: Zadarski list