fbpx

Otkazi za 50 -tak radnika u zadarskom HŽ-u!?

Gasi li HŽ u potpunosti promet prugom od Zadra do Knina? Sindikat se boji da sadašnji privremeni prijevoz putnika koji idu autobusom za Knin, umjesto željeznicom, ne postane trajno rješenje. Značilo bi to i otkaze za 50-tak radnika u HŽ-u u Zadru.

Sindikat prometnih vlakova Hrvatske danas u Zadru raspravlja o voznom redu na liniji Knin-Zadar za sezonu 2013/2014. Iako se skupu nije odazvao nitko iz HŽ-a i Ministarstva prometa, željezničari će pokušati barem s predstavnicima lokalnih vlasti pokušati dogovoriti potporu u njihovu nastojanju da se u potpunosti ne ugasi putnički promet između Zadra i Knina. Mladen Joja, glavni tajnik sindikata željezničara Hrvatske, napominje da se umjesto vlakom putnici na toj relaciji prevoze autobusima:

“Po njihovome je to samo privremeno, no mi se bojimo da bi to moglo biti za stalno. Dvojbe su tu, s jedne strane u planu je obnova i remont pruge, a s druge gase promet. Cargo, kako vidimo, vozi slabo ili nikako, a sada pokušavaju i putnike prebaciti na autobuse. Nije nam jasna ta politika i strategija. Na ovoj pruzi bez posla bi moglo ostati pedesetak ljudi.”

Izvor: HRT Zadar