fbpx

Padeli presuda u utorak

Završnim govorima tužiteljstva i obrane jučer je završeno suđenje 54-godišnjem Mladenu Modriću, zadarskom ugostitelju poznatijem po nadimku Padela, zbog ozbiljnih prijetnji koje je prije tri godine uputio tadašnjem načelniku kriminalističke policije u PU zadarskoj, Antunu Novoseloviću.

Dragan Bogatić, zastupnik tužiteljstva je za Modrića tražio uvjetnu osudu u trajanju od deset mjeseci, s rokom kušnje od dvije godine, istaknuvši je kako je u dokaznom postupku nedvojbeno dokazano da je Modrić počinio kazneno djelo prijetnje zbog kojeg mu se i sudilo. To je, kazao je, potvrđeno ne samo materijalnim već i personalnim dokazima spomenuvši iskaze svjedoka Zorana Pantalona, Darka i Zvonimira Suraća, koji su svi redom svjedočili o verbalnom deliktu i svađi kobne večeri u gostionici »K Marjanu« na Stanovima.

– Svjedoci koji su kritične prigode zatekli u gostionici selektivno navode da je postojala komunikacija između okrivljenika i oštećenika, ali o prijetećim riječima šute zbog njima znanih razloga i nameću pitanje zašto su čuli sve osim prijetnji – kazao je Bogatić.

– Moj branjenik je bio u pritvoru kad su svjedoci davali iskaz kod suca istrage pa ja sada pitam tko je Mladen Modrić da bi on imao utjecaj iz pritvora na njih?! Svjedoci govore o prepirci i svađi, ali na nesreću tužiteljstva, to nije kazneno djelo – rekao je Modrićev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković dodajući kako je u ovom slučaju riječ o kapricioznoj prijavi policijskog službenika na zalasku svoje policijske karijere koji hoće prije odlaska u mirovinu riješiti još jedan svoj »problem«.

Upitan o krivnji Modrić je odmah na početku suđenja rekao kako nije kriv, a naveo je da je istina kako se porječkao s Novoselovićen tvrdeći da se on prvi njemu obratio i uvrijedio ga.

Sutkinja Iva Lovrin presudu u ovom slučaju najavila je za utorak, 30. srpnja u 12.30 sati.

 Izvor: Zadarski list