fbpx

Pera po treću uzastopnu titulu

Finale je bilo stresno. I za mene i za moju protivnicu. No u trećem setu uspjela sam se smiriti i osvojiti naslov – kaže Pera

Mladoj zadarskoj tenisačici Bernardi Peri definitivno je krenulo u zadnje vrijeme. Iako je do prije dva tjedna pet puta za redom gubila u finalima turnira, u posljednjem razdoblju sve je to nadoknadila. Zadranka je tako nakon Alkmaara osvojila i Bredu, nanizavši tako deset uzastopnih pobjeda. U finalu 10 tisuća dolara vrijednog ITF turnira u nizozemskom gradu svladala je Bugarku Isabellu Šinikovu, prvu nositeljicu i 329. tenisačicu svijeta.

– Moram priznati da je finale bilo dosta stresno i s moje, ali i s njezine strane – kazala je Pera.

Nakon prva dva seta rezultat je bio 1:1. Prvi je sa 6:4 dobila Pera, a drugi je identičnim rezultatom slavila Bugarka. U trećem je od prvog poena dominirala tenisačica iz Zadra. Slavila je sa 6:0.

– Za razliku od nje, ja sam se uspjela smiriti i ostati prisebnija u trećem setu. Sličan smo tip igračice, i ja i ona igramo dosta agresivno. Radile smo dosta “winnera”, ali imali dosta grešaka. Baš u tom trećem setu sam uspjela smanjiti greške na minimum.

Zadovoljna je Zadranka koja nastupa pod američkom zastavom i cijelom organizacijom turnira.

– Iako je turnir bio nagradnog fonda od 10 tisuća dolara, organizacija je bila na vrlo visokoj razini. Mnogo ljudi je pratilo mečeve, a turnir je popratila i velika ceremonija zatvaranja.

Uskoro će osvajačica titule stići u Zadar na kratki odmor, no prije toga ima odraditi još jedan turnir u Nizozemskoj. U Middelburgu. Ovaj turnir je vrijednosti 25 tisuća dolara, a Zadranka je već odigrala kvalifikacijski susret u kojemu je pobijedila je domaću tenisačicu Gabrielu Van de Graaf rezultatom 5:7, 6:1, 6:1. Danas je na rasporedu prvo kolo, a suparnica joj je 225. igračica svijeta Slovakinja Kristina Kucova.

 Izvor: Zadarski list