fbpx

PREVRNULA SE BRODICA Jedan otac se utopio, drugi spasio petero djece!

Na brodici su bili njemački državljani, a njih sedmero je očigledno bilo previše i čamac se prevrnuo

U Ljubačkom zaljevu kod Paga oko 13.15 sati prevrnula se brodica na kojoj je bilo dvoje odraslih i petero djece. Jedan od odraslih smrtno je stradao.

Prema prvim informacijama, na brodici su bili njemački državljani, i to dva oca od kojih je jedan bio sa troje, a drugi sa dvoje djece. Sedam putnika je očigledno bilo previše i brod se prevrnuo, te se jedan od očeva utopio.

Drugi roditelj je sa svo petero djece doplivao do hridi u Ljubačkom zaljevu, a tamo im je pomogao nautučar koji se tu zatekao.

Odmah po dojavi, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je akciju spašavanja u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar, odnosno Lučkom ispostavom Starigrad – Paklenica i Pomorskom policijom, čija su plovila upućena na poziciju pomorske nesreće u Ljubački zaljev.

Četrdesetogodišnji muškarac, koji je uslijed prevrtanja plovila zadobio po život opasne ozljede, izvučen je na obalu gdje je odmah primijenjena reanimacija, prije i nakon dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći, no, na žalost, utvrđena je smrt ozlijeđenoga.

Postupak utvrđivanja identiteta unesrećenih, kao i okolnosti koje su dovele do te pomorske nesreće je u tijeku.

Izvor: Jutarnji list