fbpx

Pripreme počinju 12. kolovoza

Što se prve momčadi Košarkaškog kluba Zadar za sezonu 2013./14. tiče, na Višnjiku i dalje vlada zatišje. U odnosu na proteklih nekoliko tjedana, kada se manje-više razjasnilo tko će od prošlosezonske momčadi otići, a tko ostati, ništa se bitno nije promijenio. Barem ne konkretno, iako u klubu tvrde da su pregovori s potencijalnim novim igračima u tijeku i da se prva pojačanja mogu očekivati iz dana u dan. Pripreme će ove godine početi dva tjedna kasnije nego prošle, točnije u ponedjeljak, 12. kolovoza.

– Pripreme ćemo odraditi u Zadru, jer tu imamo odlične uvjete, a uostalom nemamo ni novaca da bismo išli negdje na visinske pripreme – kaže Branko Skroče, sportski direktor, za KK Zadar TV.

Tko će se pojaviti na prvoj prozivci, osim Ive Ivanova, Franka Šanga, Lovre Bašića, te vjerojatno još ponekog mlađeg igrača, za sada nije poznato.

– Nadam se da ćemo do tada imati cijelu ili barem gro momčadi na okupu. Trener je procijenio da je sedam tjedana dovoljno za pripremu, kako bismo već u prvom kolu ABA lige, kod kuće protiv Szolnoki Olaja, bili u dobroj formi.

Sportski direktor kaže kako su problemi s predstečajnom nagodbom usporili slaganje momčadi.

– Pokušavamo to prebroditi. U tijeku su razgovori s igračima i njihovim agentima i vjerujem da će se to uskoro riješiti. Imat ćemo momčad sukladnu budžetu i očekujem da će biti konkurentna u ABA ligi.

Izvor: Zadarski list