fbpx

PRVI HRVATSKI PAMETNI TELEFON ZA 500 KUNA Dolazi s dvije baterije i podržava dvije kartice istovremeno

Kućište telefona je plastično, bijele boje, i dizajnom podsjeća na Samsungov Galaxy S3 Mini.

Tvrtka HG Spot Informatika ovoga je vikenda praktički incognito u prodaju pustila prvi hrvatski pametni telefon nazvan Forcebook Ultraphone 40, i to po cijeni od samo 499 kuna.

Dakako, riječ je o više ili manje generičkom uređaju koji se sklapa u Kini prema zamislima iz Hrvatske, a vlasnik HG Spota Saša Lončar za Poslovni dnevnik je rekao da je u istraživanje i razvoj uloženo oko milijun kuna. Ovim potezom HG Spot je ujedno prestigao svog konkurenta M San koji već dulje vrijeme najavljuje da će do ljeta na tržište izbaciti hrvatski pametni telefon pod svojim brendom Vivax.

Kada se uzme u obzir koliko košta, ne treba se čuditi da su specifikacije Ultraphonea 40 krajnje, recimo to tako, neambiciozne. Kućište telefona je plastično, bijele boje, i dizajnom podsjeća na Samsungov Galaxy S3 Mini. Zaslon osjetljiv na dodir po dijagonali je širok 4 inča, a rezolucija je vrlo skromnih 480 sa 320 piksela. Procesor je Spreadtrum 6820 snage 1 GHz, ima 512 MB radne memorije te 256 MB interne memorije koja je proširiva memorijskim karticama. Stražnja kamera ima senzor od 2 megapiksela, prednja od tek 0,3 MP, a telefon radi na Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich. Deklarirani kapacitet baterije je 1600 mAh, a u paketu se dobiju dvije. Vrlo koristan detalj je činjenica da je HG Spotov smartphone dual SIM, dakle podržava dvije kartice istodobno.

Izvor: Jutarnji list