fbpx

Romeo Travis potpisao za Himik

Amerikanac je prošle sezone u Jadranskoj ligi bio četvrti strijelac (14,6), drugi skakač (7,8) i drugi na listi najkorisnijih igrača (18,2)

Da najbolji Zadrov igrač iz prošle sezone neće ostati na Višnjiku, znalo se odavno. Sada je stigla i službena potvrda. Romeo Travis potpisao je ugovor s Himikom iz Južne, klubom koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu ukrajinske lige te je pometen u četvrtfinalu doigravanja. Zadrani ga pamte iz rujna 2010., kada su s njim igrali prijateljsku utakmicu u Krešinom domu i pobijedili 86:67. U posljednjem razgovoru za Zadarski list Travis je kazao.

– Volio bih ostati, ali ponekad ti situacija to jednostavno ne dopušta. Ako ti se otvori prilika da prođeš kroz neka vrata, moraš to napraviti. Mnogo je detalja. Novac je sigurno jedan od njih, zatim kvaliteta momčadi, lokacija i moja uloga u momčadi. Ako je razlika u novcu prevelika, ne mogu puno razmišljati. Već sam u određenim godinama i moje vrijeme za profesionalno igranje košarke se smanjuje. Možda ću odigrati još pet-sedam sezona i moram zaraditi dok mogu – rekao je tada američki krilni centar, koji će u prosincu napuniti 29 godina.

U ovom slučaju nema mnogo dvojbe što je presudilo u odabiru Ukrajine, jer je poznato da tamošnji klubovi, kao i ruski, plaćaju dosta više od europskog prosjeka. Travis je prošle sezone u Jadranskoj ligi bio četvrti strijelac (14,6), drugi skakač (7,8) i drugi na listi najkorisnijih igrača (18,2), iza Aleksandra Ćapina. Zadrani će ga pamtiti kao vođu momčadi, koja je izborila ostanak u regionalnoj ligi, a posebno će ostati zapamćena utakmica s Partizanom. Travis tada nije imao svoju večer, ali je realizirao pobjednički koš sa sirenom na lob asistenciju Ante Delaša iz auta, kada je na semaforu ostalo samo osam desetinki sekunde. Akcija je to, koja je obišla košarkaški svijet i još dugo će se prepričavati kao jedna od najluđih završnica ikad, naročito zato što su joj prethodile dvije trice, svaka s jedne strane, u četiri sekunde. U jednom trenutku sezone, krajem prosinca, činilo se da će Travis prijevremeno napustiti klub u teškoj financijskoj situaciji, ali se sa zakašnjenjem ipak vratio s odmora u SAD-u i odradio sezonu do kraja. Navodno je i tada imao neke bolje ponude, ali o tome nikada nije htio govoriti, već je samo kazao da nije bila stvar u novcu nego u principu.

Koliko je Himik bolja ponuda od Zadra u financijskom smislu nema dvojbe, a kako će se Amerikanac snaći u gradu na Crnom moru ostaje za vidjeti.

Izvor: Zadarski list