fbpx

Ružan događaj pretvoren u lijep

Hrvatski rukometni reprezentativac, Zadranin Ivan Ninčević darovao je Odjelu pedijatrije u Zadru opremu vrijednu 25 tisuća kuna. Ispunjen je time dogovor Ninčevića i njemačkog rukometaša Torstena Jansena da se eventualna odšteta za brutalnu ozljedu koju mu je nanio u svibnju na utakmici njemačke Bundeslige pretvori u donaciju koja će dati novu dimenziju nemilom događaju.

“Jedna ružna stvar pretvorila se u nešto lijepo” , kazao je šef Pedijatrije zadarske Opće bolnice doktor Neven Milić zahvaljujući rukometašu Ivanu Ninčeviću na donaciji vrijednoj 25 tisuća kuna. Taj hrvatski reprezentativac donirao je odjelu čitalačku stanicu za EEG koja će ubrzati preglede djece, a samim tim i liste čekanja, naglasio je doktor Milić. Donacija je rezultat dogovora s njemačkim rukometašem Torstenom Jansenom koji je Ninčevića brutalno ozlijedio u svibnju na utakmici njemačke Bundeslige.

“Moja supruga i ja smo došli na ideju da bismo novce koje dobijemo kao odštetu jednostavno mogli dodijeliti dječjem odjelu, u dogovoru sa šefom Pedijatrije smo se dogovorili za taj aparat i igračke i izuzetno smo sretni što samo napravili lijepu stvar u toj cijeloj ružnoj priči.”

izjavio je Ivan Ninčević i kazao je kako je ponosan što na ovaj način može pomoći djeci, a na novinarski upit o nastavku svoje karijere izvijestio je o promjeni kluba.

“Ja već sutra letim za Minsk i tamo nastavljam svoju karijeru. Dosad sam bio u Berlinu a sad idem u Bjelorusiju, ugovor je potpisan na dvije godine. To je prvoligaški klub u usponu, igra u ligi prvaka, klub koji puno ulaže i odlučili smo da tamo nastavim svoju karijeru.”

 Izvor: HRT Zadar