fbpx

S uvjerljivih 3:0 Dinamo porazio Zadar

Dobrih prvih 45 minuta protiv Dinama odradili su nogometaši Zadra. Imali su i najbolju prigodu u prvom djelu, međutim, mreže se nisu zatresle. U nastavku Zadrani su popustili što su domaćini kaznili s tri pogotka. Dva je postigao Kramarić, jedan Čop.

Dobrih prvih 45. minuta na Maksimiru u susretu 2. kola HNL-a odradili su nogometaši Zadra protiv Dinama. Još uvijek u ogledu nema pogodaka, favorizirana momčad Krunoslava Jurčića imala je više loptu u svom posjedu ali tu terensnu nadmoć nije uspjela i kapitalizirati pogotkom.

S druge strane i Zadar je ima svojih prilika i to najbolju u prvom djelu. Igrala se 33. minuta, udarac s ruba šesnaesterca Surača odbio se od Dinamovog igrača i zamalo prevario Migliorea, no Dinamov vratar uspio je dodirnuti loptu i skrenuti je u vratnicu.

Do kraja prvog poluvremena pao je tempo igre te se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Nastavljena je utakmica, 56. minuta donijela je prvi pogodak u susretu. Dinamo je poveo, strijelac je Andrej Kramarić, povratnik u redove “modrih”. Milin, trener Zadra napravio je izmjenu, izašao je Muić, ušao Grgurović.

Do 88. minute Zadar je minimalno gubiom ponajviše zahvaljujući odličnim obrana Gluića koji je ipak opet kapitulirao u 88. minuti. Strijelac za vodstvo Dinama od 2:0 bio je Kramarić dok je na 3:0 u 90. povisio Duje Čop.

U preostale dvije minute sudačke nadoknade nije bilo više pogodaka te su tako “modri” na kraju upisali uvjerljivu pobjedu od 3:0. Zadar je tako upisao i drugi poraz na otvaranju sezone, nakon “petarde” na Stanovima od Hajduka sada im je tri “komada” dao i Dinamo.

U sljedećem kolu na svom travnjaku Zadar je domaćin Osijeku, valjda je stiglo vrijeme i za prvi trobod ove sezone.

 Izvor: HRT Zadar