fbpx

Seks skandal potresa HRT i SDP: Je li u pitanju obračun na političkoj sceni?

“Zaposlenica HRT-a Mirela Despot privremeno je udaljena s poslova i radnih zadataka budući da je pokrenut postupak utvrđivanja odgovornosti”, odgovorili su u ponedjeljak s HRT-a na Indexov upit.

Kružile su glasine i da je Despot na HRT-u uručen otkaz ugovora o radu, ali iz HRT-ove službe za odnose s javnošću to su demantirali. Rezultat je to seks skandala koji potresa HRT i političku scenu, a o kojem se danas raspisao i dnevni tisak.

Naknadno su s HRT-a poručili da je postupak pokrenut “zbog sumnje Poslodavca o povredi radne obveze iz oblasti poslovanja”. Iz službe za odnose s javnošću HRT-a naglašavaju da se radi o privremenoj suspenziji te da joj teku sva prava iz radnog odnosa.

“Ovo nije presedan, odnosno prvi slučaj da Poslodavac pokreće ovakav postupak u vezi nekoga od svojih djelatnika/ca. Odbacujemo sve insinuacije da je povod suspenziji sporni mail ili da je riječ o pritiscima iz političkih stranaka”, tvrde s HRT-a.

Prljavi politički udarci ispod pojasa

Cijela priča započela je nakon što su odgovorne osobe na HRT-u zaprimile e-mail u čijem se privitku nalazi eksplicitna fotografija Mirele Despot, odnedavno rukovoditeljice radne jedinice prodaja, i muškarca čiji identitet iz fotografije nije moguće ustanoviti.

Despot je na funkciju direktorice prodaje izabrana na mandat od pet godina temeljem javnog natječaja. Od izvora s HRT-a doznajemo da je natječaj proveden u potpunosti čisto i transparentno; kao najboljeg kandidata potvrdilo ju je i za to zaduženo povjerenstvo, te je na novu funkciju imenovana 12. lipnja ove godine.

Nakon toga, u četvrtak 4. srpnja, odgovorne osobe na HRT-u zaprimile su spomenuti e-mail, čiji sadržaj zbog prilično klevetničke intonacije nećemo prenositi. Ono što se iz e-maila, međutim, nedvojbeno može zaključiti jest da je određena “zainteresirana strana” odlučila na sramotan i prljav način iskoristiti intimu HRT-ove zaposlenice Despot za podmetanje političkim protivnicima.

SDP-ov zastupnik DORH-u prijavio ucjenu

Slučaj će, kako se čini, dobiti i sudski epilog. Naime, Jutarnji list je objavio, pozivajući se na anonimne izvore, da je visoki dužnosnik SDP-a prijavio DORH-u prijetnje nepoznatog muškarca koji ga je ucjenjivao SMS porukama zbog navodne veze s njegovom suprugom.

Prema informacijama Jutarnjeg, istraga je i dalje u tijeku, a ucjenjivač je priveden, te je navodno priznao da nema nikakvih dokaza da je SDP-ov saborski zastupnik na kojeg je vršio pritisak doista u ljubavnoj vezi sa zaposlenicom HRT-a. Istragom je navodno obuhvaćeno više osoba.

Izvor: Index.hr