fbpx

Sezonu u Krešinom domu otvaraju Mađari

Novu natjecateljsku sezonu košarkaši Zadra otvorit će 5. listopada u svojoj dvorani protiv mađarskog Szolnoki Olaja, odlučio je ždrijeb. Danas je, naime, u Zagrebu održan sastanak čelnik ljudi ABA lige i klubova, na kojemu je konačno utvrđen popis sudionika u sezoni 2013./14., te je određen raspored igranja u 13. izdanju regionalnog košarkaškog natjecanja.

Nakon što je jučer potvrđen nastup Širokog, koji je bio pod upitnikom zbog financijskih problema, a iz istog je razloga, odnosno nemogućnosti da plati pozivnicu od 150 tisuća eura, od natjecanja odustala Vojvodina, priliku da ostane u ABA ligi dobio je Radnički. Kragujevčani, koji su se prošle sezone plasirali na Final four, da bi u prvenstvu Srbije bili tek peti, platili su pozivnicu i tako ipak ostali u ligi. Zadar, pak, ove sezone, za razliku od prošle, pozivnicu nije morao platiti, a dobio je i nešto povoljniji raspored.

Neće se ponoviti situacija da u prvih sedam kola Zadrani pet puta gostuju, nego će u prvih osam pet puta biti domaćini. I to, osim Szolnoku u prvom kolu, Cedeviti, Mega Vizuri, Igokei i MZT-u. U međuvremenu će gostovati u Podgorici, Beogradu (Partizan) i Novom Mestu pa se može zaključiti da je otvaranje sezone kud i kamo prihvatljivije nego lani. Prvi veliki derbi s Cibonom zakazan je 23. studenog u Zagrebu, nakon čega na Višnjik stiže Široki. Uslijedit će drugo gostovanje u Beogradu, dolazak Radničkog, te utakmica s Olimpijom u Ljubljani za kraj prvog dijela.

Posljednja utakmica u 2013. godini bit će 28. prosinca u Szolnoku, nakon čega slijede opet isti protivnici sa zamjenom domaćinstava, počevši od 4. siječnja i dolaska Budućnosti. Stanka zbog završnih turnira nacionalnih kupova je početkom veljače, a posljednje kolo zakazano je za 29. ožujka. S nadom, naravno, da ta utakmica s Olimpijom neće imati imperativ poput one prošle sezone sa Splitom. Pravila, barem što se plasmana na završni turnir i ispadanja iz lige tiče, ostaju ista. Prva četiri idu na Final four, a posljednjeplasirani gubi pravo nastupa u ABA ligi na jednu sezonu. Naslov prvaka brani Partizan, šesterostruki pobjednik.

Raspored 1. kola: Zadar – Szolnoki Olaj, Partizan – Igokea, Mega Vizura – Cedevita, Krka – Budućnost, MZT – Olimpija, Cibona – Radnički, Široki – Crvena zvezda.

Izvor: Zadarski list