fbpx

Snowdenov otac: FBI je tražio da odem posjetiti Edwarda u Moskvu, tamo je na sigurnom, u SAD-u ne bi imao pravedno suđenje

Otac američkog zviždača Edwarda Snowdena rekao je da su mu predstavnici FBI-ja prišli i tražili od njega da otputuje u Moskvu kako bi vidio svoga sina.

Lonnie Snowden je rekao da ga je FBI prije nekoliko tjedana ispitivao o sinu. Međutim, on želi znati koje su njihove namjere, rekao je za rusku državnu televiziju 24 news.

“Moj sin je SAD učinio demokratskijom zemljom”

Dodao je da njegov sin neće imati pošteno suđenje u SAD-u te rekao da bi, da je na Edwardovu mjestu, ostao u Rusiji. Svoga je sina opisao kao “istinskog patriota” koji je “SAD učinio demokratskijom zemljom” otkrivši tajne detalje o nadziranju komunikacije koju provodi NSA.

“Edwarde, nadam se da ovo gledaš. Tvoja obitelj je dobro. Volimo te, nadamo se da si zdrav i dobro. Nadam se da ću te uskoro vidjeti, ali više od svega želim da si na sigurnom”, rekao je te zahvalio ruskim vlastima što se brinu za njega.

Podsjećamo, Snowden je u SAD-u optužen za špijunažu, krađu i objavljivanje informacija u vlasništvu američke vlade. U Hong Kongu se skrivao tijekom objave niza članaka u britanskom listu The Guardian koji američku National Security Agency (NSA) prokazuju kao utvrdu globalne špijunaže koja nadzire i prikuplja podatke sa servera internetskih i telefonskih divova kao što su Facebook, Yahoo, Google, Apple i Microsoft o desecima milijuna korisnika. Kao izvor informacija predstavio se upravo Edward Snowden.

Izvor: Index.hr