fbpx

Strasbergov đak na Poljani Šime Budinića

Simon Marlow je pjevao uz mnogobrojne orkestre, među ostalima uz Passedena Roof Orchestra i The Cologne Big Band, te Berlin´s Capital Dance Orchestra kojeg je bio stalni član i uz koji je ostvario suradnje s poznatim njemačkim pjevačicama

Ovoga ljeta Jazz orkestar HRT-a udružio se s pjevačem sve prisutnijim na našoj jazz sceni – Simonom Marlowom, kako bi duh jazza i swinga pronijeli našom obalom. Na put su krenuli iz Zagreba, predstavljanjem svoga zajedničkog programa Swing Time na Ljetnoj pozornici na jezeru Bundek. Nakon zagrebačkog nastupa, Jazz orkestar HRT-a i Simon Marlow krenuli su na turneju po obali na kojoj će predstavljati Swing Time – hitove iz zlatnog doba swinga i jazza. Prvi nastup na obali bio je 13. srpnja u sklopu Avantgarde Jazz Festivala u Rovinju, a sutra dolaze u Zadar. Njihov koncert je na rasporedu u 21.30 na Poljani Šime Budinića.

Pjevač Simon Marlow rođen je u Oxfordu, u Velikoj Britaniji gdje je studirao povijest umjetnosti. Dolaskom u London studirao je izvedbene umjetnosti na sveučilištu Middlesex i glumu na Lee Strasburg Instituteu. Angažmani u produkcijama mjuzikla “West Side Story” otvorili su mu vrata West Enda i suradnji s Leonardom Bernsteinom. Ubrzo je ostvario uloge u mjuziklima “Cats” i “Starlight Express” Andrewa Lloyda Webbera. Godine 1989. doselio je u Hamburg gdje je nastupao u njemačkim produkcijama mjuzikla “Cats” i “Phantom of the Opera”, a sudjelovao je i u predstavama engleskog govornog područja u teatru Stray: “Into the Woods”, “Closer than Ever”, “Jaque Brel Is Alive And Well And Living In Paris”, “Orphans” i “The Diviners”. Godine 1995. surađivao je s uglednom koreografkinjom Arlene Phillips u šou “Broadway Dusseldorf” kojim je otvoreno kazalište Capitol Theater u Dusseldorfu. Simon Marlow je pjevao uz mnogobrojne orkestre, među ostalima uz Passedena Roof Orchestra i The Cologne Big Band, te Berlin´s Capital Dance Orchestra kojeg je bio stalni član i uz koji je ostvario suradnje s poznatim njemačkim pjevačicama poput Nine Hagen, Katje Riemann, Jeanette Biedermann i Barbare Schöneberger. Autor je projekta “The Man and the Music”, glazbene biografije Franka Sinatre koju je do sad izveo u Zitadelleu u Berlinu i hamburškom English Theater.

Ništa manja zvijezda koncerta nije Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (nekad Plesni orkestar Radio Zagreba) koji postoji i radi kontinuirano već više od 60 godina, što je u povijesti big bandova rijetkost u svjetskim razmjerima. Plesni orkestar RTZ-a, preteča današnjeg Jazz orkestra HRT-a, osnovan je u sezoni 1946./47. za potrebe Radija i sastavljen od najboljih glazbenika iz nekoliko ansambala, okupljenih pod vodstvom Zlatka Černjula. Orkestar je poslije vodilo nekoliko dirigenata. Posebno mjesto među njima pripada Miljenku Prohaski, koji je orkestar vodio više od 30 godina.

Program koncerta

Take the “A” Train

Come Fly With Me

Beyond the Sea

The Lady is a Tramp

Fly Me to the Moon

Prolazi sve

Još samo večeras

Mambo Caliente

Save the Last Dance for me

Smells Like Teen Spirit

Strangers in the Night

Sad ili nikad

Bad, Bad Leroy Brown

New York, New York

Izvor: Zadarski list