fbpx

Supernamirnice u kojima možete uživati bez imalo grižnje savjesti

Srpanj je doba ukusnog sezonskog voća i povrća koji ne samo da su bogati vlaknima, kalijem i vitaminima već imaju i malo kalorija.

Breskve
Jedna breskva srednje veličine je sjajan izvor vlakana, kalija, vitamina A, kao i vitamina C koji ne samo da poboljšava imunitet već je i dobar u borbi protiv bora.

Nektarine
Baš kao i breskve, nektarine su odličan izvor vlakana, vitamina A i kalija te vitamina C. Uz sve to ima vrlo malo kalorija.

Rajčice
Šalica nasjeckanih rajčica sadrži više od trećine potrebne dnevne količine vitamina C i A. Rajčice su bogate i vitaminima B6, E i K, folnom kiselinom, vlaknima i kalijem. Uz to rajčice su poznate i po snažnom antioksidantu likopenu koji navodno i uspješno pobjeđuje neke tumore. Kad pridodate svemu to i da one čuvaju kardiovaskularno zdravlje tko ne bi još više uživao u njima.

Kukuruz
Pun je vlakana i vode, samo jedan kukuruz srednje veličine dovoljan je da u tijelo unesete deset posto dnevno preporučene količine vitamina C.

Jagode
Imaju više vitamina C nego naranče, a izvrstan su izvor i folne kiseline, kalija i vlakana. Štite srce i mozak.

Lubenice
Osim što su sjajan način da unosite dovoljnu količinu vode u vrijeme vrućina (jer su 92 posto voda), odličan su izvor vitamina A i C, a sadrže likopen i beta karoten. A imaju vrlo malo kalorija, piše huffingtonpost.com.

Izvor: Net.hr