fbpx

THOMPSONU POLICIJA PRETRAŽILA STAN Hvalio se na radiju da još ima pušku iz rata

Pjevač je pretres stana u Splitu, u kojeg je s obitelji preselio prije šest mjeseci, nazvao političkim progonom

Policija je u ponedjeljak pretražila stan Marka Perkovića Thompsona zbog sumnje da posjeduje ilegalno oružje. Nakon njegove izjave da još uvijek posjeduje pušku iz rata, mediji su upitima zasuli Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, čiji su mu djelatnici pokucali na vrata. No, u stanu nisu ništa pronašli.

Thompson je preko Večernjeg lista pretres stana na Žnjanu, u kojeg je s obitelji preselio prije šest mjeseci, nazvao političkim progonom. Tvrdi da je pretres njegova stana nastavak hajke koja se protiv njega vodi već godinama. Kaže kako je pretres shvatio kao poruku političkih moćnika nakon koncerta na krcatom Poljudu.

No, u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj demantiraju da je riječ o bilo kakvom političkom progonu. Objašnjavaju da su postupali u skladu s prethodnom prikupljenim podacima, a pretres su obavili u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom.

U stanu nisu, kažu, nisu pronašli nikakve inkriminirajuće predmete.

– Neki mediji pišu da smo slušali emisiju u kojoj je on rekao da posjeduje oružje, no to nije točno. Regirali smo na upite novinara. Pošto smo došli do informacije da osoba posjeduje oružje, morali smo provjeriti je li to istina. Dužni smo tako postupati i pritom ne vodimo računa o kome se radi: naša je dužnost provjera, uvijek i bez iznimke. Svaki put kad dobijemo dojavu da netko posjeduje oružje, izlazimo na teren – kaže Ana Ćepić iz odnosa s javnošću splistke policije.

Novinari su policiji upite slali nakon što je Thompson 14. lipnja dao intervju na Narodnom radiju. Tada se pohvalio da još uvijek posjeduje pušku iz rata. Nakon što je emisija emitirana, njegov menadžer Zdravko Barišić rekao je kako se iz puške ipak ne može pucati.

– Ona je blindirana, trofejna i stoji u vitrini kao uspomena – rekao je tada Barišić.

Izvor: Jutarnji list