fbpx

Uručen novac za odvodnju aglomeracije Bibinje-Sukošan

Predstavnici Hrvatskih voda i ministarstava zaštite okoliša i prirode te poljoprivrede jučer su u Splitu predali lokalnim komunalnim poduzećima ugovore o uslugama izrade studijsko-projektne dokumentacije, vrijedne više od 2,9 milijuna eura, na temelju koje će se oblikovati projekti izgradnje vodno-komunalne infrastrukture koji bi se sufinancirali iz fondova Europske unije.

Ova je studijsko projektna dokumentacija, kako je pojasnila Antonija Bilić iz Hrvatskih voda, provedena u sklopu aktivnosti “Priprema projekata za sufinanciranje sredstvima strukturnih fondova EU-a u svrhu zaštite vodnih resursa Hrvatske kroz poboljšanje sustava vodoopskrbe i integralnih sustava upravljanja otpadnim vodama”. U okviru ove operacije odobreno je sufinanciranje 16 novih velikih infrastrukturnih projekata, od kojih je šest na području Dalmacije, rekla je Bilić.

Ugovori o uslugama izrade studijsko-projektne dokumentacije odnose se na poboljšanje sustava vodoopskrbe i integriranog sustava upravljanja otpadnim vodama za aglomeracije Split-Solin, Sinj i Jelsa-Vrboska te za aglomeracije Šibenik, Bibinje-Sukošan i Pirovac-Tisno-Jezera. Ukupna vrijednost prvog ugovora iznosi 1,53 milijuna, a drugog 1,4 milijuna eura.

 Izvor: Zadarski list