fbpx

Vatrogasci djetetu izvukli prstiće iz sifona

Dječja igra u kupaonici u nedjelju oko 21 sat završila je intervencijom zadarskih vatrogasca koji su jedini bili u mogućnosti djetetu osloboditi prstiće iz metalnog dijela sifona

Iako većina građana vatrogasne intervencije isključivo povezuje s vatrom i požarima zadarski vatrogasci svakodnevno su na usluzi i za brojne druge situacije u kojima nitko drugi ljudima u nevolji ne može pružiti adekvatnu pomoć. Tako su, primjerice, u nedjelju navečer vatrogasci pozvani u prostorije Hitne medicinske pomoći gdje je liječnički tim muku mučio s komadom metalnog sifona u koji je nepune dvije godine stara beba ugurala prstiće.

Dogodilo se to u večernjim satima, oko 21 sat. Najprije su roditelji sami pokušali djetetu osloboditi prste no nije im polazilo za rukom što je izazvalo osjećaj panike i kod njih, i kod bebe. Pomoć su stoga zatražili u Hitnoj medicinskoj pomoći no i liječnici su bili bespomoćni jer se metalni dio nije mogao otkloniti bez da se pri tome ne riskira mogućnost ozljeđivanja djeteta. Stoga su liječnici pozvali djelatnike Javne vatrogasne postrojbe Zadar koji su u svega nekoliko minuta riješili stvar. Iako su opremljeni i specijalnim alatom za sječu i najtvrđih metala to nije bilo u ovom slučaju potrebno. Spretnim pokretima vatrogasci su samo malo raširili metalni dio sifona i djetetu oslobodili prstiće.

 Izvor: Zadarski list