fbpx

Vlasnica psa kojeg je ubila struja optužuje: “Odgovorni su znali da je i ranije bilo strujnih udara”

Horor u Foši sinoć oko 22 sata. Jučerašnje noćno kupanje Maje Berber i njezine labradorice Kire na rivi kod Foše stajalo je života njezinog psa, Strujni udar iz podne svjetiljke koja osvjetljava bedeme usmrtio je Kiru, a gospođu Berber lakše ozlijedio. U pomoć im je pritekla njezina prijateljica, priča nam jutros Maja, koja ju je uspjela odvući od podne rasvjete. Maja je pokušala reanimirati psa, ali nije uspjela. Prije tog tragičnog trenutka, Fošom i mjestom gdje je pas usmrćen, prošlo je pedesetak ljudi. Dvojica dječaka, govori Maja, nedaleko odatle močila su noge u moru.

“Mi smo nakon osvježenja u moru krenule kao i obično Fošom. Kira je već bila prošla tu nesretnu svjetiljku i vratila se kad je mene struja stresla, stala je na susjednu i u tom trenutku nas je udar bacio na pod. Mene i nju je moja priajteljica odvukla odatle, a ja sam nakon toga pokušala spasiti psa reanimacijom, ali nije bilo spasa”,priča Maja Berber.

Policija me ispitivala što se dogodilo, a kasnije u bolnici sam saznala da to nije prvi put da se ovakvo što dogodilo.

“Ne razumijem da se ništa nije poduzelo, a odgovorni su znali da je i ranije bilo strujnih udara i da su ljudi primani u bolnicu jer ih je struja s ukrasne rasvjete bedema u Foši stresla. Moja Kira je imala preko 30 kilograma i možete zamisliti što bi se dogodilo da je tu umjesto nje stalo koje dijete”

Pozvala je sve odgovorne da što prije riješe problem, ali i dalje ne razumije zašto se mora dogoditi zlo da bi se ozbiljno pristupilo problemu. Jutros su stručne ekipe bile na terenu i pokušali su utvrditi razloge strujnog udara. Zašto je pod naponom cijelo rasvjetno tijelo podne rasvjete i je li posao obavljen prema pravilima struke još uvijek nismo saznali. Do daljnjega je zabranjeno kupanje na tom dijelu rive, odnosno Foše.

Izvor: HRT Zadar

Foto: Zadarski list