fbpx

Za iznenadnu smrt mladića u Zadru optuženo 11 talijanskih liječnika

Slučaj iznenadne smrti 24-godišnjeg talijanskog političara Mattea Bonettija u hotelskoj sobi u zadarskoj Varoši prije četiri godine ovih dana potresa Rim. Obitelj mladog Talijana je za njegovu preranu smrt tužila liječnike poliklinike Umberto I. u Rimu nakon čega se 11 liječnika našlo pod istragom za ubojstvo iz nehaja.

Kako javljaju talijanski mediji već desetak stručnjaka je dalo svoje mišljenje o uzroku smrti, no u njihovim stručnim ekspertizama bilo je kontradiktornosti pa je tužitelj Mario Barborini Bice predložio, a istražni sudac Roberto Saulino potom i odobrio ponovno otvaranje istrage kako bi se iskristalizirali dokazi.

Matteo Bonetti je, podsjetimo, pronađen mrtav u hotelskoj sobi u zadarskoj Varoši 25. rujna 2009. godine usred bijela dana. U Zadar je iz Ancone stigao dan ranije sa svojom dvije godine mlađom djevojkom Biancom Penne. Par je jutro proveo u šetnji i razgledavanju zadarskih znamenitosti, a oko 14 sati vratili su se u sobu jer se Matteo nije osjećao baš najbolje. Nekoliko minuta kasnije samo je zaspao na krevetu, a da nešto nije u redu Bianci je signalizirao trag krvi koji mu se pojavio u nosu. Iako je odmah zatražila pomoć te je liječnički tim Hitne pomoći stigao za svega par minuta, mladiću nije bilo spasa.

 Izvor: Zadarski list