fbpx

Zadar? Spreman sam na ustupke, ali sve ima svoju granicu

Ja sam svoj dio posla napravio, sigurno i sportski direktor Skroče, kao i igrači. Stojim iza toga, to je moj resor. A svatko neka se zapita za svoj resor, na koji način funkcionira pa ćemo krenuti dalje – kaže Nazor

Od tri medalje, koliko ih je kao izbornik mladih hrvatskih reprezentacija osvojio Ante Nazor (dvije ima kao pomoćnik), ova posljednja s Europskoga juniorskog prvenstva u Latviji je sasvim sigurno bila najmanje očekivana. Barem u javnosti, iako je splitski trener najavljivao da njegova momčad tamo ide s ciljem da se popne na pobjedničko postolje.

– Najavljivao sam to zato što izuzetno cijenim svoje momke, kojima i ovom prilikom zahvaljujem, jer su ponijeli najveći teret. Ovo mi je peta medalja s hrvatskim reprezentacijama na velikim natjecanjima, ali osobno najdraža zbog silnih poteškoća koje smo imali.

Prvi put u trenerskoj karijeri Ante Nazor zaželio se odmora. Nakon stresne zadarske sezone i novog intenzivnog reprezentativnog ciklusa, desetak dana će na “punjenje baterija”. Što je s klupskom budućnosti? Iz Zadra cijelo vrijeme stižu signali da je sve dogovoreno, ali ugovor još nije potpisan.

– Kako kažu političari, neka pravna država funkcionira. Tako ću i ja reći, neka svatko radi svoj posao pa nitko neće imati problema. Ja sam svoj dio posla napravio, sigurno i sportski direktor Skroče, kao i igrači. Stojim iza toga, to je moj resor. A svatko neka se zapita za svoj resor, na koji način funkcionira pa ćemo krenuti dalje.

Možemo li okrenuti pitanje. Koliko ste još spremni čekati?

– Zadar izuzetno poštujem i smatram ga svojim klubom, jer mi je u trenucima, kada sam bio neafirmiran trener, dao veliku priliku. Spreman sam na sve ustupke, ali sve ima svoju granicu.

Početak priprema zakazali ste za 12. kolovoza.

– Ako ostanem trener, to je krajnji rok, jer ne možemo biti neozbiljni. Ali tada već treba imati momčad.

Izvor: Zadarski list